Слънцезащита

След студените и мрачни зимни дни при първите пролетни лъчи инстинктивно изхвърчам навън и мога да стоя цял ден на открито. На разходка, в парка или на припек на някоя пейка. И почти всяка година посрещам пролетта с изгорял нос. Не защото не знам, че трябва да си намажа лицето със слънце-защитен крем, а защото не обичам усещането, че съм се намазала с лепило. Повечето кремове са тежки, мазни и лепкави. Аз страдам от това усещане и не се мажа. А после изгарям – и пак страдам.

Кой е най-добрият, лек и с достатъчно висок защитен фактор крем за лице? Или ако не най-добрият, то поне достатъчно добър и не лепкав. Това е въпрос, който ме измъчва от известно време. Аз още не съм открила крем, който да ми понася, но продължавам да експериментирам.

Ако някой има препоръки – моля да ги сподели. За което благодаря предварително!

снимка: mirror.co.uk

5 Comments
 • Ралица
  април 6, 2011

  Опитай с флуиди. Те далеч не са тежки и мазни, колкото кремовете. Аз лично успешно боря петно на челото, което се появява само след 5 минути на директна слънчева светлина с Eucerin Sun Fluid Mattifying SPF 50. Достатъчно течен, че да се разнася бързо и достатъчно силен, за да ми попречи да заприличам на клингон с това петно:)
  Успех в избора!

 • Магдалина
  април 6, 2011

  Имам добър опит с Eucerin 50ти фактор и аз, въпросът е обаче дали може да се съчетава заедно с друг крем за лице?

 • Йоана
  април 6, 2011

  Пробвала съм какви ли не кремове, по същата причина като на Ралица. Избиват ми слънчеви петна по бузите, с които си ходя чак до зимата. Мисля, че е ген.
  Изчела съм доста информация за слънцезащитните кремове и напоследък всички апелират, че няма смисъл да си купуваме крем с фактор над 25.
  От миналото лято използвам морковено масло, което има силни антиоксидантни свойства и естествена защита към ултравиолетовите лъчи. Вечер го мажа директно върху кожата, през деня го слагам в крема за лице, който използвам. Това масло използвам.
  Още за морковеното масло може да прочетеш в тази статия (най-отдолу).

 • Ана
  април 7, 2011

  Ралица, Магдалина и Йоана – много благодаря 🙂
  Ако има тестери на Eucerin ще изпробвам как го понасям.
  А маслото от моркови изглежда много лесно, така че ще се постарая да се сдобия с него

 • Диди
  април 13, 2011

  Bioderma имат доста леки емулсии. Аз лично съм доволна от 50+ SPF.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *