#LetsWOW или базисни класически дрехи с добро качество и супер цени

След обявяването на сътрудничеството на Хайди Клум с Lidl и нейната капсулна колекция за линията дамски дрехи Esmara на европейския лидер в сферата на бързооборотните стоки, масовата публика беше разделена на две, водена от първичните си реакции, които мога да категоризирам най-общо като: УАУ и ИУУ. На втората реакция нямам никакво намерение да обръщам внимание, поради ред причини, най-вече защото еснафския снобизъм не е поле, което се чувствам достатъчно компетентна да дисектирам.

Хади Клум в моите очи е машина: многодетна майка, успешен предприемач, нахъсана бизнес-дама, шоубизнес-личност. Името й не само продава, то вече е лесно разпознаваема марка, която е синоним на качество, класически стил, немска прецизност.

Ако пазарувате в Lidl и особено ако имате малки деца или пред-пубертети, както и ако следите седмиците, в които предлагат спортни дрехи (особено впечатление ми е правило стълпотворението за термо-бельото и ски-чорапите) то твърде вероятно сте запознати с качеството на материите, сертификатите за контрол и качество, както и изключително изгодните цени. Всъщност качеството, особено на детските артикули, бие това на редица популярни брандове бърза-мода, които по една или друга причина упорито се наричат модни марки, а съотношението цена-качество – е почти несравнимо.

За това бях и любопитна да видя колекцията и най-вече цените на дрехите, на които Хайди Клум е поставила подписа си. Маркетинговото усилие, реклама и продукции не са никак малки, мога само да предположа, че хонорарът й също е значителен, което логично оскъпява крайния продукт. Въпреки това, дрехите са на съвсем прилични цени – по нищо не се различават от обичайните артикули с марката Esmara.

Качеството на дрехите също е ОК, за тези цени даже някои от артикулите са учудващо добри: 100% кожа, велур, памук и вискоза. Да, има и дрехи изработени от полиестер, но такива има и с ценови етикети с по една или две нули над тези дрехите, които от 18 септември ще се продават в магазините на Lidl по света и у нас.

На представянето на линията преди няколко дни пробвах това яке и тази жилетка и с изненада забелязах, че са много добре скроени и седят чудесно. За якето се двоумя, имам вече 2 кожени и не искам да прекалявам, но жилетката определено ще си купя!

От любопитство разгледах и немския сайт, като ми направи впечатление, че там ще се продава цялата колекция, докато тук някои артикули липсват (или поне не са показани на българската версия на сайта, ето тук можете да разгледате какво ще има + цени). От нещата, които няма да бъдат налични в България определено ми харесват обувките със синята муцунка и този sweatshirt:

От това, което ще бъде налично тук, ми допадат кожените маратонки, като искам 2 чифта от чисто белите: един за мен и един за Ади (цената е 1 път!):

Тази жилетка, с която гордо позирах още на събитието онзи ден, както казах по-горе, определено я искам:

в типична поза и в очаквана компания – позирам с Таньо Шишков пред светлия лик на самата г-жа Клум

Двоумя се за тези блузи, защото ме домързя да ги пробвам и не знам как биха ми стояли, но реално цената им е има-няма колкото на тениска и предвид, че завършват прави, могат да се носят и загащени и пуснати над дънки. Наистина се чудя дали направо да не забърша тези трите, в краен случай мога да ги върна, ако не се харесам вкъщи с тях:

Дънките с разръфаните крачоли също ме привличат:

Тази рокля е супер, а на тази цена е направо невероятна, ако вече нямах 3 подобни в гардероба, определено бих я взела:

Вискозните потници са супер за под сако, жилетка или по-прозрачна блуза – обикновено за тази цел нося копринените потници/горнища на пижами, но сега мисля един или направо 2 черни потника да си взема, да си имам:

Ако в дългосрочната стратегия за развитие на Lidl е залегнала и концепцията да предлагат облекло, като залагат на станалите популярни последните няколко години сътрудничества (aka – модни колаборации), като вадят сезонни модерни-класики с добро съотношение качество-цена, то определено са тръгнали в правилна посока. И отново – оставяйки снобизма настрана и преглъщайки мъчителния факт „ама как така ще си купуваш дрехи от евтиния немски магазин за хранителни и бързо-оборотни стоки“? тази колекция е абсолютно прилична, да не говорим, че може да се спретне и добър гардероб с класически комбинации за работния гардероб на всяка млада жена, която тепърва започва да работи, да трупа опит и да има нужда от по-спретнат и представителен вид.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *