Tullamore Dew

От вторник, 19 януари 2016 0 Връзка 0

Вероятно когато се каже ирландско уиски всички се сещат за Tullamore Dew – и ако подобно на мен (допреди да отида на поредната дегустация със световен бранд-посланик) си мислите, че всичкото Tullamore Dew е все онова – със зеления етикет, значи имате още какво да учите.

Като повечето хора в днешното комерсиализирано общество съм свикнала да разпознавам и идентифицирам с определен бранд опаковките, кутиите и бутилките, които виждам най-често по рафтовете в магазините – и като така в моята глава Tullamore Dew беше точно това – онова ирландско уиски със зеления етикет, пък и като бях в Ирландия – пак точно същата бутилка беше налична навсякъде.

0077

До един нетипично топъл ден за края на ноември, в който в софийския бар Caldo (на Раковска е, ако не сте били – идете, много приятно място е!) бях сред гостите на поредната ексклузивна дегустация – този път ръководена от Джон Куин – глобален посланик на Tullamore D.E.W.

0088

Забелязвам, че хората, които се занимават професионално с производство/дегустация/маркетиране на качествен алкохол притежават: незаменимо чувство за хумор, вълшебна харизма, стегната осанка и необятна обща култура (в този ред на мисли, нали помните, че с удоволствие ще се явя на всяко прослушване за позиция бранд-амбасадор!)

0252

И така – г-н Куин не беше изключение и като за малки деца и американци ни преведе през няколко вида уиски, което може да се намери в магазините, както и няколко, които изобщо не се продава никъде освен в магазина на дестилерията на Tullamore D.E.W.

0253

Т.е. аз сега мога с известно количество гордост да се наредя до алкохолните сноби, които се хвалят с факти от типа, че са пили уиски, от което има общо 100 бутилки, примерно.

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.