Tullamore Dew

От вторник, 19 януари 2016 0 Връзка 0

Вероятно когато се каже ирландско уиски всички се сещат за Tullamore Dew – и ако подобно на мен (допреди да отида на поредната дегустация със световен бранд-посланик) си мислите, че всичкото Tullamore Dew е все онова – със зеления етикет, значи имате още какво да учите.

Като повечето хора в днешното комерсиализирано общество съм свикнала да разпознавам и идентифицирам с определен бранд опаковките, кутиите и бутилките, които виждам най-често по рафтовете в магазините – и като така в моята глава Tullamore Dew беше точно това – онова ирландско уиски със зеления етикет, пък и като бях в Ирландия – пак точно същата бутилка беше налична навсякъде.

0077

До един нетипично топъл ден за края на ноември, в който в софийския бар Caldo (на Раковска е, ако не сте били – идете, много приятно място е!) бях сред гостите на поредната ексклузивна дегустация – този път ръководена от Джон Куин – глобален посланик на Tullamore D.E.W.

0088

Забелязвам, че хората, които се занимават професионално с производство/дегустация/маркетиране на качествен алкохол притежават: незаменимо чувство за хумор, вълшебна харизма, стегната осанка и необятна обща култура (в този ред на мисли, нали помните, че с удоволствие ще се явя на всяко прослушване за позиция бранд-амбасадор!)

0252

И така – г-н Куин не беше изключение и като за малки деца и американци ни преведе през няколко вида уиски, което може да се намери в магазините, както и няколко, които изобщо не се продава никъде освен в магазина на дестилерията на Tullamore D.E.W.

0253

Т.е. аз сега мога с известно количество гордост да се наредя до алкохолните сноби, които се хвалят с факти от типа, че са пили уиски, от което има общо 100 бутилки, примерно.

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *