По краката

От понеделник, 13 юни 2011 8 Няма етикети Връзка 0

Още от 80-те години, когато беше първата масова и хитова вълна на клиновете и ластичните джинси, италианките ги заобичаха и заносиха от раз. Още ги носят и в повечето случаи не им пука колко килограма са и кой номер носят, за да се вкарат в нещо тясно и секси.

Измъчено кльощави момичета по улиците на Рим не видях. Това момиче е едно от най-слабите, които срещнах, но въпреки всичко намирам, че има здрав и хубав вид, а не прилича на рентгенова снимка или манекен на Освиенцим.

Събирам мнения: задължително условие ли е да си XS или S размер, за да носиш skinny jeans или и L и XL размерът има своето очарование?

8 Comments
 • Све
  юни 13, 2011

  Е, виж сега…по совфийските улици често виждам другата крайност. Обилни love handles висят над твърде тесни дънки с ниска талия.

 • Диди
  юни 13, 2011

  Задължително условие е да изглеждаш добре, а не като превтасал козунак. И самочувствието не помага в такива случаи.

 • Сави
  юни 13, 2011

  Моделът дънки, който е на снимката, определено е за стройни крака. В друг случай, определено не би било секси. Добре е дрехите да се подбират според фигурата и дамите да имат реално виждане за отражението си в огледалото 🙂

 • Pippilota Mentolka
  юни 13, 2011

  Всеки размер си има подходящата дреха, поне аз така мисля. Както не обличам големите воланести рокли, защото ме правят още по-дребна, по същия начин, ако бях с 20 кила отгоре – нямаше да обуя такива дънки.
  Една позната холандка казваше – щом ти харесва самата дреха взимай я! – така и не можах да я убедя, че не е достатъчно нещо просто да ми харесва, а и да ми стои добре. За нея нещата бяха равнозначни.
  Та според мен, всяка плът може да изглежда стилно в подходящите дрехи, а стилно не означава непременно това, което ни изглежда хубаво на закачалката.

 • Nadinka
  юни 13, 2011

  Много точно по-горе е казано – самочувствието не е достатъчно. Т. е. да демонстрираш такова като обличаш неща, които очевидно не ти подхождат, е признак на доста лош вкус. Не ми се струва секси да нося XL от този тип клинчета и дънки :s
  На много слабите момичета също не им стоят добре някои неща. Има толкова много информация навсякъде за модели, цветове и десени, които отиват на определените типове фигури 🙂 В крайна сметка, всичко умерено е приятно за окото според мен.

 • Мария
  юни 13, 2011

  Точно за този тип XS/ S/ M според мен и се съгласявам с всички мнение до тук.

  Като @Nadinka каза- супер слабите момичета също се съобразяват какво да носят. Тъй че битката не е между слаб/дебел, а на кой какво му отива 🙂

 • ВеСеЛиНа
  юни 13, 2011

  И аз не видях в Рим момичета с хербаризиран вид. Намирам, че римлянките се обличат доста добре, премерено и с вкус.
  За да не става за смях, всяка уважаваща себе си жена, трябва да умее да преценя, кое стои най-прилично на нейната фигура, дори и да не е толкова модерно. Все пак не можеш да облечеш хипопотам в клин и гледката да ти хареса. 🙂

 • Светлина
  юни 14, 2011

  По принцип не смятам дънките за особено женствени, не че не нося, просто едно лято изкарах по полички и роклички и открих колко по-различно се чувствам, как се променя походката ми и как най-накрая ми се оформи талия. Нищо стегнато, нищо прицвъкнато, много хубаво беше 🙂
  Обаче клинчетата са друга бира. Предпочитам да видя клинче пред дънки, пред чорапогащник с вертикален ръб (за по-пищните госпожи), пред разширени вени, пред космати крака или пък в комбинация с къси поли. Стига да не са ти криви краката, има комбинации, в които не е престъпление да носиш клинче.
  Ама мен не ме слушайте, аз нося съвсем редовно и чорапи до коленете 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *