Shedd – за всичко, което съм купила и вече не нося

От сряда, 24 февруари 2016 0 Няма етикети Връзка 0

Ако имаш гардероб, то има голяма възможност вътре да имаш два вида дрехи: такива, които са хубави, запазени и вероятно маркови, но по една или друга причина не носиш и такива, с които си се сдобила импулсивно и сега се чудиш какво да ги правиш.

Е, сега вече има Shedd, което докато че чудех как да опиша Ади Б. синтезира в: Instagram-а за продажба на дрехи! Точно толкова лесно, колкото да използваш Instagram е и като цяло и правилата, за да ти се получи са същите – лесно, бързо, удобно, дуракоустойчиво! Аз бих добавила, че е Instagram среща Tinder, защото Shedd използва местоположението ти, за да ти покаже първо офертите, които са най-близо до теб. Shedd е наличен и за Android и за iOS, сваля се бързо, ползва се лесно, има достатъчно упътвания и насоки, логваш се с Facebook профил – изобщо отнема не повече от 2 минути да се сдобиеш с профил, а качването на обява отнема средно между 3 и 5 минути.

Ето и какво трябва да знаеш, преди да почнеш да ползваш Shedd, за да се разделиш с всичко, което мислиш, че е в повече в гардероба ти:

Подбери дрехите и аксесоарите

На принципа на всяка продажба на вече ползвани дрехи и аксесоари си задай въпроса: бих ли купил/а това, ако го продаваше някой друг? И си отговори честно. Това, че имаш емоционална връзка с определена дреха тлачен не означава, че тя ще бъде безценна за някой друг. Новите, добре поддържани, малко носени и правилно съхранявани дрехи и аксесоари вероятно ще са с предимство в продажбите, както и тези с етикет и по-модерни и актуални.

Постарай се да снимаш добре

Приготви, изглади и почисти дрехите и аксесоарите преди да се заемеш със снимане и постване на обяви се погрижи добре за дрехите и аксесоарите: почисти, изглади, подреди добре. Една измачкана ленена риза надали ще впечатли някого особено много, независимо, че е нова, с етикет, маркова и се продава за ¼ от етикетната й цена.

Постни хубави снимки

Постарай се да направиш хубави снимки – ако телефонът ти няма добра камера, по-добре направи снимките с апарат. Ако се чудиш как и къде да снимаш дрехите – бяла стена, пирон и закачалка е добро начало. Едноцветна маса, в контраст с цвета на дрехите също би могла да свърши работа – ето тук моят конкретен пример:

 

Внимавай със светлината – колкото и да е хубав артикулът, лошата светлина и снимка няма да помогнат за по-бърза продажба – ето тези гуменки тук например, чиято снимка реших да запазя именно за пример „как да не“:

Screenshot_2016-02-24-08-55-41

Опиши добре дрехата/аксесоара и използвай правилно #

Опиши внимателно дрехата, размера, материята. Сложи # на ключовите думи и марката – най-вече използвай # правилно, като: ако марката се състои от 2 думи ги напиши слято, ето така: #MaxMara или #maxmara, а не #Max Mara – защото в този случай като ключова/хаштагната дума се счита само първата; # се слага само в началото:#чанта #handbag #bag – а не #чанта# или още по-зле чанта# – не се смейте, историята знае феноменални случаи за използване на хаштаг!

Не пишете на 6liokaica – пишете на български и на кирилица или на латиница на английски, защото ако някой търси „чанта“ следва да търси #чанта #handbag или #bag една ли #4anta, #canta или #tchanta

Всички качени обяви минават одобрение на модератор, за това имайте предвид, че ако качвате обяви късно вечер или рано сутрин – то те няма да бъдат активирани веднага – в подобни случаи се появява едно часовниче, което показва статуса на обявата. Продадените артикули са маркирани със SOLD, като всеки потребител решава дали да остави или да изтрие продадените артикули – това става ръчно, не е автоматичен процес.

Важно: ако решите да редактирате определена обява, то тя след редакция пак трябва да мине одобрение на модератор. Също така не можете да редактирате обява, която чака одобрение от модератор. Т.е. процесът е следният (както в примера тук, с тази обява): качих обява, на която съм пропуснала (всъщност е нарочно, но да кажем, че съм забравила) да сложа #, които използвам за означаване на всички мои обяви, т.е. #anashandbag и #anasgarderobe #anaswardrobe #mywardrobeshop и сега трябва да изчакам тази обява да бъде одобрена от модератор, за да бъде активирана и да я редактирам чак когато стане активна, след което ще трябва още веднъж да бъде одобрена от модератор.

Следователно – внимавайте с описанията и хаштаговете!

Shedd е идеално място за намиране/предлагане на артикули от млади дизайнери или hand-made факири и бижутери, които нямат ресурс за поддръжка на магазин и персонал – в това отношение е Etsy среща Instagram.

И когато приключиш с всичко това, можеш да отделиш малко време да разгледаш останалите оферти, като можеш да харесваш по абсолютно същия начин определени артикули, както и в Instagram, а всичко за което истински се вълнуваш, интересуваш и искаш да купиш – можеш да попиташ с коментар под обявата или на лично съобщение към този, който я е постнал.

Ако трябва да обобщя – Shedd е идеален за хора, които нямат никакво свободно време, а имат неща, които биха искали да продадат, вместо да изхвърлят. Снимаш когато намериш повече свободно време, а снимките качваш в движение: докато отиваш на работа, докато чакаш пред зъболекарския кабинет или си пиеш следобедното кафе в офиса, примерно.

Моите обяви в Shedd можеш да намериш с хаштагa #anashandbag и #anasgarderobe #anaswardrobe #mywardrobeshop

 

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *