Sex-up or?

От четвъртък, 25 август 2011 6 Няма етикети Връзка 0

Има моменти, в които започвам да се чудя дали аз вече ставам прекалено консервативна, дали вече изпускам и не успявам да хвана ритъма и пулса на времето и се мръщя на определени факти/снимки/явления… или човечеството върви тотално на зле.

Тези дни търсех една фотосесия от френския Vogue, но попаднах на това:И така се зарових и намерих още няколко кампании с малки/млади момичета, които се снимани в в провокативни пози с грим, прическа и всичко останало типично за супермоделите, които са поне на 20 години. В следствие на което естествено има огромни скандали:

X-rated pics of underage model surface at Urban Outfitters; Parents sue photog, stores using images

От една страна тези снимки са ми интересни, от друга страна не са нищо по-лошо от американските конкурси за детска красота, на които претендентките приличат на малки Лолитки травестирани като чучела. Или обратното, зависи кой какво гледа и как възприема нещата.

Но за мен е странно и неприемливо. Да се зкърти детството дори на децата и да им се вменят някакви шаблони и образи за подражание. Не е ли твърде прекалено едно момиче на 10 да има на разположение гримьор, фризьор и всички марки, които са в арсенала на една 30 годишна съблазнителка?

pics: fashionista.com

6 Comments
 • Biliana
  август 25, 2011

  Още по-ужасни са не Лолитките, а децата до дванайсет-четиринайсет годишна възраст, снимани с нацупени, „секси“ физиономии по кориците на детските издания на Marie Claire или Vogue. Захранване на суета и пошлост от най-ранна възраст. Но sex ALWAYS sells, no matter what, нали… Тотална тъга.

  • Ана
   август 25, 2011

   Да, тези снимки и аз никак не ги харесвам. Но не харесвам и всички останали начини, чрез които масово се сексуализират децата. Има нещо много извратено и типично за консуматорското общество – да се използват всични възможни начини, за да се пробута поредният артикул за закупуване. И ако фотосесията с наконтеното хлапе във Vogue трябва да бъде провокативна, то явно аз тази провокация не я разбирам

 • ВеСеЛиНа
  август 25, 2011

  Наскоро попаднах на едно предаване за момиченца, чиито майки ги размъкват от най-ранна възраст по всевъзможни конкурси за красота. Основната причина, разбира се е паричната награда. Но това далеч не е единственото, което ме порази. Да видиш 3-4 годишно дете гримирано и облечено по най-вулгарен начин е гротескно и извратено. Но това, от което ми се обърнаха вътрешностите, са именно въпросните майки, подстрекателки и насърчителки. Да учиш малкото си момиче, че това да изглежда като проститутка ще му отваря врати и ще му носи лесни пари е пошло. Зачудих се в държава като САЩ, където за един шамар могат да те обявят за лош родител и да ти вземат детето едва ли не, къде спят социалните работници?!

  • Ана
   август 25, 2011

   Ако е Toddlers & Tiaras – гледала съм го и аз. Според мен тези родители се за съд – за насърчаване към проституция.
   Не бих имала нищо против конкурси – за всякакви абициозни и болни родители да изживяват това, което явно те не са имали, но поне децата да бяха деца!
   И още нещо – повечето майки са разни 100 килограмови провинциалистки, които не си ремонтират баните (примерно), за да купят поредната рокля за 1000 долара на хлапето.

  • ВеСеЛиНа
   август 25, 2011

   Мисля, че точно така се казваше въпросното шоу. И да, майките са точно такива, каквито ги описа. Потресе ме майката на едно тригодишно момиченце, която го учеше как да кърши кръст, върти дупе и да съблича поличката си с подходящия жест, за да остане само по лъскави гащета. Предполагам, че на пет вече ще може да се върти на пилон с лекота. Трагично!

  • Ана
   август 26, 2011

   Трагично е наистина, а лошото е, че наистина някой ден голяма част от тези момичета, които не успеят да се реаизират в шоу-бизнеса ще увиснат на пилони, защото няма да могат да правят нищо друго…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *