Chick wines?

От петък, 26 август 2011 5 , , Връзка 0

След като това лято преоткрих розето и изкупих всички бутилки Enira Rose от кварталните магазини, реших да се поровя малко в мрежата, за да намеря още интересни розови и бели вина. Обикновено чета за вдъхновение блоговете на Яна и на Яската и Divino.

Но този път реших да се поровя повече и открих този блог: grapefriend. Така де, много е близко до girlfriend, а и като си помислите колко често след като мъжете ни разбият сърцата, скъсат ни нервите и ни причинят какво ли още не, намираме утеха в една хубава бутилка вино (може би след като сме изяли около килограм шоколад) името пасва. А и напоследък все по-често когато се виджам с приятелки на питие то е именно вино.
И още нещо – прави ми впечатление, че все повече жени се интересуват и разбират от вино. Или поне аз познавам повече жени, отколкото мъже, от които мога да поискам съвет за добра бутилка вино и които се интересуват от жанра.
По този повод се замисля дали да не започна да си водя дневник на виното: какви вина пия, от кои изби, държави, региони – или каквото точно се описва + моите коментари, които са много по-прости от описания на нотки, нюанси и подобни, а именно – харесва ми, много ми харесва или пък изобщо не.

5 Comments
 • ива
  август 26, 2011

  аз също се изкушавам от воденето на подобен списък по примера на мои познати – двойка. Те имат вече дълга листа от над 10 страници. Всеки дава оценката си за виното, записват още годината, страната на произход, избата и сорта вино.

  От къде е снимката?: много ми харесват чашите и купата за изстудяване. Искам такива 🙂

  • Ана
   август 26, 2011

   Добра идея!
   Аз мисля направо да свалям етикетите от бутилките – ако мога да ги отлепя без да ги скъсам и да си ги класирам по държави – като в лексикон. Така май ще е по-пригледно. Сега търся подходящо тефтерче/тетрадка 🙂
   Снимката е моя, от един бар в Трастевере в Рим

 • grapefriend
  август 26, 2011

  Thanks for the shout-out, Ana! I love that you get what grapefriend is all about! Also, I love your photo – I lived in Trastevere for a month once. It’s a fabulous place to drink.

  • Ана
   август 26, 2011

   Thanks 🙂 I love Rome is the quintessence of the bohemian lifestyle 🙂
   And I loved your blog – it went directly in my google reader.

 • grapefriend
  август 26, 2011

  Thanks! Love yours too – and great visually also. xo

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *