retro bling

От четвъртък, 9 август 2018 1 Няма етикети Връзка 0

Преразглеждам и преподреждам наличните ми аксесоари и тъй като това лято отново съм го ударила на търсене на вдъхновения и раздяла с определени наличности – порових в Pinterest.

Харесах тези комбинации, нещо средно между еклектика и кич, но на фона на бялото или черното не мога да отрека елегантността им. Тази мода я имаше и през 80-те и не мога да се абстрахирам от константното усещане, че съм се завърнала в годините на моето детство.

Рошава коса, евентуално небрежно прибрана на опашка или на кок; малко обеци с естествени прели или брилянти или пък среден размер обемисти халки; верижки, на които висят спомени от последните 10-20-30…. години, гривни и пръстени, които подчертават движението на ръцете; бяла риза; широк панталон с висока талия; кафява кожена чанта и гладиаторски сандали. Естетиката на римлянката през лятото на 80-те. Естетиката с която израснах и не знам защо ми трябваше толкова много време, за да се завърна пак при нея, при положение, че се чувствам толкова добре точно в тези комбинации.

Снимки: Pinterest. Колкото и д ами се искаше да цитирам оригиналните източници, в повечето случаи е невъзможно да ги открия, поради огромното пре-копиране, пре-повтаряне, пре-споделяне

1 Comment
  • Ангелина Присадашка
    август 16, 2018

    Тъкмо си мислех, че май съм остаряла вече, защото от известно време и аз се заглеждам по тази ретро визия. И хоп ето я тази статия. Свързвам я с младостта на майка ми. Явно ще излезе истина, че крушата не пада по далече от дървато, при това и визуално вече тотално заприличах на нея. Обожавам белите ризи, високата талия и широките панталони. И най – страното е, че от известно време искам да си купя златни халки. Аз, която се приемам за човек на среброто и златните ми бижута могат да се преброят на пръстите на едната ми ръка.
    Селекцията от снимки е много добра. Допада ми усещаето за лекота и вятър в косите, които могат да се улови.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *