Phyto – или как се налага да спасявам косата си след около година издевателства

От вторник, 19 септември 2017 0 , , , , Връзка 0

Вероятно е било около това време миналата година малко след годишната морска ваканция, когато взех кардиналното решение, че поне за сега ще боядисвам белите си коси и ще отказвам да показвам процеса на побеляване.

Първоначално реших, че ще съм пестелива женица и ще се боядисвам надомно. АДСКА грешка! Освен ако не четете много и не знаете как точно да си забъркате нюансите, да прецените пропорциите и да си нанасяте допълнителни продукти като маски, фиксатори и каквото там още се слага – не препоръчвам изобщо да се пробвате в DIY на боядисването на коса. Резултатът беше леко трагичен: косата ми определено беше на няколко черти в 3-4 нюанса на кафявото с леки червеникави проблясъци.

Естествено следващата стъпка да отида на фризьор, за да се заеме някой адекватно с бойните черти цветовете на главата ми, НО тук идва малък момент на изненада: така и така трябваше всичко да се боядисва от корен до връх, защо да не ударим едно русо, смело реших аз – и така от януари насам, както уважаеми читателки и двама-трима читатели сте забелязали, се подвизавам в различни нюанси на хищна хиена блондинка.

Естествената ми коса е почти черна, въпреки терапиите за подхранване, маски, масла, балсами и т.н. можете да си представите пораженията. Не само косата ми след морето заприлича на метличка, но и започна онзи гнусничък момент на сезонния косопад…

Стъпка едно беше да се подстрижа късо, за да не се занимавам излишни и да се охарчвам ненужно с жалки опити за възстановяване на косата по дължина. Късата коса обаче никак не спира косопада, за това от днес влиза в сила PHYTOLOGIST 15 на Phyto, а след като си свърши работата ще премина на серията PHYTODENSIA, за да мога точно в събитийния сезон преди Коледа да съм с чудесна и разкошна коса!

Ще ви държа в течение с резултатите.

p.s. всички продукти от снимките са ми предоставени за тест от selecta.bg – представители на Phyto за България.

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *