KARE @ София

От четвъртък, 26 юли 2012 0 Връзка 0

Ако не знаеш какво е KARE, значи като мен не следиш внимателно рекламните плакати (както се пееше в една песен преди години) защото се оказа, че има рекламна кампания, която аз естествено съм подминала. Честно казано нито рекламната кампания, нито сайта (който отворих, след като получих покана за отварянето на магазина) ме грабнаха.

 

Обаче на място – когато разгледах мебелите и аксесоарите за дома – останах приятно изненадана.

Предистория: KARE започва като малка компания & магазин за мебели в далечната вече 1981 година в Мюнхен, Германия, а щом е стигнала и до нашия пазар – считай, че се е разраснала значително.

Най-големият плюс на днешното откриване беше присъствието на Петър Шьонхофен – основател на марката, който ни разведе из магазина и ни разказваше интересни неща за различните колекции и истории от кухнята. Честно – на пипане и усещане мебелите наистина са много по-добри отколкото на снимките! А и Петър говореше с една смесица от скромност, плам и ентусиазъм присъща много на западните хора. Стегнато и построено по немски ни показа най-важните акценти и накрая чак ме хвана яд, че нямам какво да го питам. Но какво да правиш – аз все пак не взимам интервюта, а преразказвам, нали? Или е време да се преориентирам и да започна да интервюирам, само кога ще ми остане време после да пиша… това обаче е друга тема.

Аз харесах най-много: мебелите от масивно дърво, vintage мебелите – особено шкафовете с шарени чекмеджета, patchwork столовете, полилеите – направени от снопове лампи, особено тези с различните висящи лампиони, огромните спални.

За голяма моя изненада една прелестна грамадна спалня, на която бих се пренесла веднагически да живея – беше с матрак Sealy – велики матраци!

Забравих да взема апарат, за това снимките са с телефон, което обяснява качеството.

Сайта е ТУК, а Facebook страницата ТУК

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *