Galaxy S8 – опит за ревю

Това „опит за ревю“ в заглавията ме подсети, че нямам категория за тест – така че от днес има – Tryouts. Принципно да ми се дава да тествам техника е като да се дава на дете да тества тротил, но това друга тема.

И така – предложението да тествам Samsung Galaxy S8 дойде в момент, в който крепя полу-отлепения дисплей на телефона ми не с 1, а с 2 ластика и камерата му спря неочаквано и рязко да работи, а ми предстояха пътувания и чудесни панорамни гледки и Shedd турне, по време на което един от най-забавните моменти бяха именно споделените снимки, слефита за спомен и т.н.

Вероятно желанието на Samsung и тяхната ПР агенция е било телефонът да се представи в лайфстайл светлина, а може би да има и красиви снимки на самия телефон. Уви този тип кадри сега обитават един друг по-добър свят, поради малък инцидент с картата на апарата.

За това ще ви залея само със снимките, които направих със самия Galaxy S8 и най-вече тези, които Ади е направила, защото тя буквално окупира телефона. С нея си стиснахме ръцете, че устройството може да се използва лесно, без задължително да четеш опадването и изобщо всички е на принципа по подразбиране, стига да си ползвал телефон с Android, като нас.

Отново, както с всички джаджи, които съм тествала някога, нямам никакво намерение дори да се опитвам да правя истински ревю. Ако имате нужда да прочетете ревю написано от професионалист, горещо препоръчвам това на hicomm.bg, като за по-мързеливите има и видео ревю.

Мога да кажа, кои са отличителните белези, с които Galaxy S8 ме впечатли:

Bixby – мобилната секретарка на Samsung, за която съжалявам, че нямах достатъчно време за адекватен тест, но можете отново да прочетете в материала на Hicomm. Предвид отношението ми към Cortana, мога само да предположа, че с Bixby бих си общувала дори повече, отколкото с живо хора.

Атина души

Екранът – по подразбиране, 5,8 инача дават възможност за доста приятно и лесно четене, освен разглеждането на снимки, сайтове и социални мрежи. За такива като мен, които почват деня си с четене на новини и статии – е доста удобно устройство.

Камерите – както камерата, така и предната камера за селфита правят разкошни снимки! Както виждате – с хлапето се забавлявахме доста. Камерата има доста приятен burst mode, освен всичко останало. Ади си поигра доста и gif-а с част от нейните снимки, можете да видите във Facebook страницата на блога или директно ТУК

Атина гледа звездите (денем)

Това, което не тествах, но ме впечатли принципно, четейки ревюта:

Samsung Connect – възможността да управляваш множество smart home устройства през телефона. Тогава въпроси като: изключих ли ютията, печката – отпадат. Плюс можеш да си включиш отоплението или климатика, преди да се прибереш и да влезнеш в помещение с идеалната температура. Също можеш да си правиш диско-парти със светлинки, лампи и т.н.

по време на снимки за webcafe

то толкова много цветове ми се завива свят

още близки планове

И сега гледната точка на едно 11 годишно дете, какво харесва в Samsung Galaxy S8: „Харесва ми моделът, дизайнът на телефона, камерата – снима много добре, има много сторидж и място за игри и разбира се екранът.“

Когато ползваш 2-3 годишен телефон, като мен,  със счупена камера, забиващ периодично – Samsung Galaxy S8 е малко като да се качиш на Lexus след стара бричка. Ади винаги „износва“ семейните телефони, никога не е има личен нов телефон – така че за нея беше малко като да се повози на космически кораб.

въпреки добрата камера – най-нескопосаното селфи на света!

Докато тествах телефона се поинтересувах от мненията на хора, които притежават модела и имат по-обстойни наблюдения. Първият коментар беше „внимавайте с децата“, защото дори при леки удари и изпускания последиците са сериозни. Вторият беше „не става да си го носиш в джоба, нито в малката вечерна чанта“. Предвид чантите с обем на куфар, с които ходя обикновено – това последното дори не го бях отбелязала като проблем.

Забележка: телефонът ми беше предоставен за едноседмично ползване от ПР агенция.

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *