Christmas decoration

От сряда, 23 ноември 2011 8 Няма етикети Връзка 0

София, бул. Витоша, 22-ри ноември, около 1 следобед. Мъглив ноемврийски ден, в който видях първата Коледна украса в града ми, която пасва на цветовия ансамбъл на рекламната табела, около уличната лампа, на която и двете са закачени.

Sofia, November 22-nd, 1 pm. Foggy November day, on which I’ve seen for the first time Christmas decorations this year. Which are matching the advert put on the street lamp on which both are wraped.

8 Comments
 • Ема
  ноември 24, 2011

  Миналата седмица снимаха филм под прозореца ни (по Витоша от Алабин до Н. Рилски) в продължение на 2 нощи. Украсата беше за филма, имаше и лампички, но тях, като по-скъпи, си ги прибраха…
  Бързала си да се зарадваш или просто свръхинтерпретация;)

  • Ана
   ноември 24, 2011

   А аз така се зарадвах – наистина. Жалко 🙁 обичам улична украса, особено през зимата (гадна, тъмна, студена) за това ми харесват и Коледните празници

 • Pippilota Mentolka
  ноември 24, 2011

  И аз видях как ги слагаха миналата седмица и, честно, не ми хареса, че едни обикновени гирлянди са представата на Столична община за празнична украса. Пък то… даже не се била бръкнала общината 😀 Значи продължавам да чакам включване и от нея.

  • Ана
   ноември 24, 2011

   чуствам се леко предколедно прецакана 🙂 добре ми се сториха малко мижави гирляндите, но реших, че са началната украса, а то…

 • Ема
  ноември 24, 2011

  Така де, прозореца ни не е от Алабин до Н. Рилски (просто в тази отсечка снимаха филма), по скромен е – гледа към стълба, който си снимала:).
  А иначе, отвъд детайлите за прозореца, утре отивам в Рим. Можеш ли да препоръчаш сравнително евтино, вкусно място (може и да е дупка, като butchers)
  Благодаря

  • Ана
   ноември 24, 2011

   Ема – Рим е невероятен през есента, но да знаеш, че е доста влажно. Зависи в коя част на Рим ще бъдеш – навсякъде можеш да намериш места, където се яде добре, особено кварталните кръчмици. Избягвай идеалния туристически център – малко по-скъпо е от останалит еместа, а кухнята на повечето ресторанти не е кой знае какво. От всички места, които обиколихме тази година ядох най-добре или пица на парче от хлебарница – нямат нищо общо с нашите пици на парче, или в ето този ресторант: Pepe Verde – http://www.pepeverde.eu/default.htm – ако ходиш там се обади, за да си запазиш маса – доста се чака иначе, а кухнята си залужава определено – нищо префърцунено, но много вкусно!
   Хубави са и пицериите в квартала Trastevere, но не помня имената на тези, в които ядохме.

 • Ема
  ноември 24, 2011

  Благодаря ти за бързата реакция, Ана!
  Точно в Trastevere ще съм този път. От предишно ходене съм очарована от пиците на парче 🙂 Като цяло, струва ми се, е по-трудно да се сгреши с хараната в Италия.
  Отново мерси за препоръката!

  • Ана
   ноември 24, 2011

   Е значи Pepe Verde ще ти е доста далеч, освен ако не си с кола.
   Другото, което се сещам е – провери онлайн на място във foursquare – така много лесно се ориентирах този път.
   И азко тази неделя има пазар на Porta Portese – отиди 🙂 мисля, че беше през 2 седмици, не знам как се пада.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *