Кой кого харесва

До скоро бях убедена във верността на твърдението, че мъжете понякога забравят жените с които са спали. На 100%. Както и че жените помнят всички мъже, минали през прегръдките и креватите им. Пак на 100%. Докато вчера не присъствах на странна среща.

Пиех кафе (или бях на работна среща, зависи от гледната точка) с нов познат. През две маси седяха две млади жени, като едната непрекъснато го гледаше. Гледаше го опипом, за да бъда по-точна. Аз не се сдържах и му каза, че онази там с чупливата коса не откъсва очи от него. Той тактично не се обърна, а след малко отивайки до тоалетната видя коя е. Спря се при нея, поздрави я. Поговориха за кратко, тя явно се попритесни. После той продължи. Като се върна на масата след няколко минути ми разказа тази история:

Студентските му години (т.е. преди около 20-тина години), в София, на един терен (купон/парти) той се запознал с нея. Излизали 2-3 пъти, все вечер, преспали = класика. Но явно не се получило и до там. След това обаче след около пет-шест години я срещнал в едно тъмно, мрачно и доста задимено софийско заведение. Тя не го помнела, обаче вечерта била забавна, весела и лежерна – помогнали и общите познати и алкохола. Тръгнали си заедно, а той решил да не я подсеща, че всъщност вече се познават. На сутринта тя се чудела защо той й изглежда толкова познат… Той решил да не й казва. После се засичали чат-пат на различни места през годините, а тя все трудно се сещала кой е той и откъде го познава. И така до срещата в кафенето: минавайки покрай масата й той я поздравил, тя също го поздравила, но си признала, че не може да се сети откъде го познава, последвали общи приказки.

След този разказ аз не знам дали е смешно или тъжно. Очевидно в него има нещо, което я привлича. Обаче или тя е толкова разсеяна, че не може да запомни човек, когото не вижда за по-дълги периоди или има някакъв сериозен проблем – с паметта, примерно. Или допринасят срещите предимно на тъмно?

И така – явно животът е странно нещо, особено когато стане дума за привличане.

Снимките са от Crazy, Stupid, Love. Филмът е супер весел и лежерен и може буи най-забавната романтична комедия, която съм гледала от много време насам. А да, не предполагах, че Раян Гослинг освен, че изглежда доста добре (да не се пропускат голите му сцени) може да бъде и забавен.

pics: Crazy, Stupid, Love – imdb.com

7 Comments
 • Стойчо
  ноември 2, 2011

  Разказваш филма или наистина ти се е случило?

  • Ана
   ноември 2, 2011

   Разказвам какво ми разказа, че му се е случило на моя познат. Филмът е пак на любовна тематика, ама сюжетът е по-различнен, но пък снимките ми харесваха, а и се чудех Раян Гослинг как да го пласирам и него в блога 🙂

  • Стойчо
   ноември 2, 2011

   Защото е съвсем нелоша история за филм 🙂 (а и не забравяй, че човек забравя нещата, които не иска да си спомня 🙂

  • Ана
   ноември 2, 2011

   хаха – паметта може да бъде услужлива, да 🙂

 • Ана
  ноември 2, 2011

  не мога да не сложа тук и коментара на: @suncho @AnaGaDinkova тя харесва друг мъж, който прилича на него. Затова този все я привлича, затова ляга лесно с него, затова не го помни.

 • kathryn
  ноември 2, 2011

  Залагам на последния вариант. Дори само той е достатъчен за сюжет за филм 🙂
  И, да, Crazy, Stupid, Love трябва да се гледа дори и само заради Гослинг без риза!

  • Ана
   ноември 2, 2011

   За сюжета – то напоследък всеки път като си покажа носа извън вкъщи и филмите тругват, или ми ги разказват.
   За Гослинг – мда, залужава си – наистина е като фотошопнат. дали има такив амъже в реалния живот?
   Изобщо целият филм е супер сладък – и тъже и смешен.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *