Кожа

От вторник, 3 октомври 2017 1 Няма етикети Връзка 0

Днес в рубриката „откровено и интимно, кака ви споделя“ – ще ви поговоря за кожата ми. Знам, че нито ви вълнува особено, нито ви засяга пряко, обаче знам също така, че ще продължите да четете от чисто любопитство с надежда, че ще научите нещо ново.

Честно казано – не знам с какво точно бих могла да ви изненадам, но ако отидете да си прегледате бенките или друго (ако има такова), което ви притеснява – ще спя спокойно с идеята, че съм извършила поне едно добро дело!

първо нюанси синьо и радост на живота, винаги със слънцезащитен фактор 50+ и въпреки това – лицето ми пострада

И така – нали виждате петна по лицето ми след лятото (снимките са леко скофтени, защото са зумнати на мах) ? Реших да потърся сериозна лекарска помощ, за да ги махна. И не от суета, защото не ме притесняват, а в много редките случаи, в които трябва да изглеждам безупречно на снимки – мога идеално да ги замаскирам с коректор и фондьотен. Проблемът е болезненото усещане на парене от розацеята и усещането за сухота от пигментните петна. Импулсивното желание да искаш да си свалиш кожата на лицето от болка не е най-приятното на света, повярвайте ми!

Преди да реша категорично, че искам да се подложа на процедури – попрочетох малко по темата, колкото да имам базови познания, без да прекалявам. Последните години стигам до извода, че с лесния достъп на информация човек може не само да увеличи общата си култура, но и да си навреди, защото съзнателно или не решава, че знае решенията на всички проблеми.

На второ място стоеше въпросът с избор на лекар, който да ме прегледа и да прецени какво точно трябва да ми се направи и да назначи процедурите. Тук изборът беше лесен, защото отидох при д-р Радина Денкова, която познавам от няколко години, давала ми е безценни съвети и най-вече ме спечели с това, че обузда безумния ми импулс да си запълня бръчките около устата. Инстинктивно харесвам хора, които отказват да направят нещо, въпреки, че това им е работата и могат да ти вземат парите, защото имат достатъчно опит и знаят, че в конкретния случай това не е ОК (аз се идентифицирам със същата човешка – твърде рядка, уви, категория).

неопределен брой нюанси пигментации и петна (както и малко криви зъби и мимически бръчки)

И така – на 14-ти октомври имам час за първа IPL процедура, като ще направя снимки от типа преди-след, за да покажа какво ще се случи. Ще се третират разширените капиляри – заради застудяването тези дни лицето и най-вече бузите ми направя горят и ужасно боли :/ и пигментните петна.

След консултацията ми с д-р Денкова зададох няколко въпроса, на които подробно ми отговори и ви слагам информацията тук, защото е важна:

Есен-зима ли е най-добрия период за процедури:

Д-р Денкова: Определено да. Тогава слънцето е по-слабо, често го няма. Много важен фактор обаче остава и дали кожата на пациента има тен – при работа с лазер е добре тенът да е избледнял напълно. Кожата със слънчев тен носи рискове от изгаряния за пациента.

Забележка: mind check – пациент, не клиент! Момичета (и момчета, всъщност) много внимавайте как ви наричат, важно е!)

По повод лазерните процедури – знам, че има често фалове и болезнени епизоди, какво трябва да знаят хората:

Д-р Денкова: Като начало да внимават къде избират да правят процедури – има разлика между доктор и козметик. Има много места, които предлагат процедури с лазер, но не всички имат специално обучен персонал, който да може да работи с техниката, независимо колко е добра. Също така консултацията с доктор преди началото на процедурата е задължителна! Също така – да се чете и да се мисли, както и да се внимава с рекламите.

Забележка: повечето реклами за лазерно обезкосмяване, примерно, както и на редица промоции – са през лятото, което е тотално сбъркано защото това е сезонът, в който НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА да се правят подобни процедури.

Какви са процедурите, които може да се правят сега:

Д-р Денкова: Всички! От филъри и ботокс, до процедури с апарати.

Случва ли ти се да връщаш клиенти?

Д-р Денкова: Да! Има хора с нереалистични очаквания , както и такива, които искат екстремни неща, които аз като доктор не бих направила.

Забележка: д-р Денкова има 17 годни практика в болница и 12 Aesthe Clinic Beauty, непрекъснато учи, непрестанно чете. За мен тя е олицетворение за този вид доктори, пък и специалисти, като цяло, които са работили много за репутацията и името си и сега те работят за тях.

Едно време мама ми казваше, че хората ще дават винаги пари за две неща: за суета и здраве. За това не мога да не се поинтересувам какво е положението с днешните медици, които решават да се ориентират към естетичната медицина. Получавам един много кратък отговор: „делят се на две групи, тези които искат да изградят име и са готови да работят много упорито и знаят, че ще инвестират години в обучението си и тези, които искат лесен живот и бързи пари“. Т.е. както във всяка една друга сфера на живота, правя си извод аз.

И така за финал искам само да ви кажа наистина да внимавате и да проучвате къде отивате и на кого се доверявате.

А, да – и понеже започнах с проверката на бенките – това също е важно и трябва да се прави периодично, оказа се, че моите са ОК, ако реша, че ме дразнят от естетическа гледна точка, особено тези на лицето, могат да бъдат премахнати лесно. Но пък аз си ги обичам – те са си моето лично съзвездие, с което нямам нищо против да съжителствам.

 

 

 

1 Comment
  • Ангелина Присадашка
    октомври 4, 2017

    Полезна статия. И аз имам същия проблем на лицето въпреки, че цяло лято използвах крем с 50ти фактор.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *