Просеко, розе и един (пореден) много женски следобед

От събота, 11 юли 2015 0 Няма етикети Връзка 0

С хората, с които се запознаваш на винени събития, курсове и дегустации изграждаш особена връзка. Връзка която се крепи на общ интерес, на любопитство и желанието да правиш нещо, което ти доставя истинско удоволствие.

Не е задължително да се сприятелявате – дори не подхождате с идеята за това, но някак си от само себе си се получава точно така. започвате да си говорите за вино, после за храна, за ресторанти – от там за пътешествия, от там за различни смешни и забавни случки – и преди да се усетите ставате близки, виждате се все по-често, разменяте си лични съобщения във ФБ, споделяте си места, вина, преживявания.

_H0B7433

И ето така изневиделица се оказвате на една и съща маса с жените, които всъщност пишат професионално за вино и си мислите: господи, как попаднах тук? как успях? егати късмета! животът всъщност е хубав.

И ето така, в един юнски следобед  се озовах на една чудесна дегустация на разкошните вина (просеко) на Valdo, в Lavanda, организирана от winebox (т.е Светла – мацката от снимката горе).

Всъщност открих Valdo на последното portfolio tasting на winebox, миналата година, и понеже имам страст към вина с мехурчета не беше никак трудно да ме грабне. Леко, приятно, с тази типична за северните италиански вина свежест и още по-характерното за просеко опияняващо удоволствие от мехурчетата.

_H0B7338

Основният повод беше представянето на новото вино и новата бутилка – изобщо Valdo Rosè Floral. Илюстрацията на бутилката е дело на Fabrizio Sclavi (достатъчно е да знаете, че прави страхотни рисунки и е УАУ в италианския свят на модата – т.е. СВЕТЪТ на модата!) и въпреки първоначалния ми скептицизъм (щом е красиво, дали е добро?) виното се оказа идеалната напитка за следобедно питие, аперитив или каквото решите.

Следващата вечер го пробвах отново – в Grape Central с вечеря, съчетана с няколко различни вина на Valdo, като Valdo Rosè Floral беше сервирано с десерта и беше просто идеално!

_H0B7638

И понеже всеки разказ трябва да има поука, тук е следната: пийте вино с мехурчета, защото животът е твърде скучен и кратък така или иначе!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *