Предпразнично

От сряда, 16 декември 2015 2 Няма етикети Връзка 0

Докато от всякъде валят списъци от типа: 10 идеи за подаръци за колеги; 5 най-добри подаръка за НЕГО; 3 идеални подаръка за майки и т.н. аз сериозно обмислям как да спретна един текст защо и как да не се подарява нищо по масовите празници, но понеже е на ръба на невъзпитаното – ето няколко насоки, ако все пак спешно се налага да подарите нещо!

Половинката/любим човек (или просто някого, когото много искаш да впечатлиш): нещо, което знаеш, че иска отдавна и а) не може да си позволи, б) няма време да отиде и да си купи, в) не е стигнал/а до закупуването на това „нещо“ или просто нещо, което ти мислиш, че е специално и би подхождало именно на този човек.

1

За близки и приятели: билети за кино/театър/концерт, скъпо вино, албум (фотография, пътешествия, дизайн, мода – според интересите) книга – или още по-добре книги, няколко броя от един и същи автор, домашно приготвени сладкиши.

За колеги: вино, тематични коледни красоти, свещи, красив предмет за бюро, химикалки, тефтери – с вкус подбрани, ако може, а не от магазин за по 1 лев.

2

За роднини: каквото и да е за дома – чинии, чаши, сервизи, свещи, възглавници, одеяла, покривки, лакомства, вино/алкохол – но внимавайте, ако имате леко откачени родители/роднини – алкохолът може да задълбочи странностите им.

Познати и не особено близки приятели: лакомства, сладкиши, вино, свещи.

Бизнес-партньори: каквото и да подарите – опитайте се да спазите добрия вкус и бизнес-етикета! Опитайте се да измислите забавно послание, ако може персонализирано, по възможност пак спазвайки добрия вкус & тон. Вино, сладкиши и коледна украса/сувенири – са класика.

4

И не на последно място – по нещо за себе си. Аз лично искам да си подаря време – с лудите ми роднини, откаченото ми семейство и смахнатите ми приятели! Както и в гледане на филми на Уди Алън!

 

 

 

2 Comments
 • yoannamladenova
  декември 16, 2015

  Почти всички подаръци, които вече съм купила, са разпределени по същия начин. Иначе казано – определено предложенията много ми допадат.

  Весели празници и повече (с)мислени подаръци на всички от мен 🙂

  https://yoannablog.wordpress.com/

  • Ана
   декември 16, 2015

   Те тези предложения са от типа „изпитани във времето“ и безкрайно рационализирани 
   Весели празници и на теб!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *