Обувката като бижу

При мисълта за нов чифт обувки изпадам в тиха еуфория. Знам, тъпо е. Обувки – какво толкова… но, уви, всеки луд с номера си, а някои с цяла програма… защото да бяха само обувките, нали.

Както и да е, последните 2-3 години съм станала супер-внимателна в това какво избирам и в крайна сметка купувам, както като модели, марки и цветове, така и като цени (макар че миналата година се изцепих с един чифт ботуши Stuart Weitzman, но както и да е!)

Основните ми 3 правила са:

-удобни ли са и мога ли да ходя с тях: нищо не може да замени удобството, съжалявам!

-от какъв материал е: съжалявам, но никоя „екокожа“ – т.е. пластмаса не може да замени истинската кожа. Има обаче други материали, преработени и рециклирани, дишащи и т.н. които са супер – особено за спортни обувки и маратонки. Качеството е второто по важност, след удобството.

-моделът на обувката става ли за вечен или е хит на сезона/момента: ако става за вечна, т.е. отговаря на стила ми и ще я нося повече от един-два сезона, значи си струва. Ако е хит на момента – струва си, само ако е мега-намалена и адска оферта!

И така – никога няма да излезе истинска модна блогърка от мен, защото не съм в състояние да следвам мотото на гюрута като Анна Делло Руссо, според която ако е удобно, то не е фешън! Залагам на удобство и предвид къде живеем и стандарта ми на живот – на това да не се разорявам периодично за 2-3 чифта обувки!

Снимките използвани в този пост са от сайта на Humanic, които уви не продават онлайн за родината, но пък имат магазини по моловете, в които има обувки за всеки джоб и всеки вкус.

Акцентите на сезона, които ме грабват са:

-нежни цветове тип пепел от рози и пудра

-обувките „бижу“ в помпони, бродерии, перли и всякакви други орнаменти

-чизми и ботуш над коляно във всякакви цветове, с декорации и на всякакви видове токове (лично на мен най-много ми допада стабилния широк ток средна височина около 4-6 сантиметра) , както и равни

 

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *