Нова година, нов… нови книги!

От сряда, 2 януари 2019 2 Няма етикети Връзка 0

Честита нова 2019-та година, дарлингс, нека да ни е здрава, спокойна и осъзната – всичко друго или се намества или се купува.

Знам, че е масова практика в началото на новата година да се пишат равносметки от предишната, да се правят обещания за настоящата, да се пишат списъци, резолюции и т.н.… тотално ще пасувам, защото никога не съм вярвала в новото начало на 1 януари. Ново начало може да има по всяко време, който когато си реши, тогава може да приключи нещо и да започне от начало. Нулирането е въпрос на лично решение, умение и предпочитание, не фиксираната дата в календара.

Единственото нещо, което планирам е и тази книга да чета. За миналата си бях поставила за цел да прочета 50 книги и старателно отмятах заглавията в Goodreads, но в крайна сметка прочетох 48 и не успях да си изпълня плана. За тази година пак заложих на 50 книги, пък да видим. Дъщеря ми ме посъветва да си избирам по-тънички, за да се справя с бройката – съобразително дете!

Празниците прекарах в наваксване с четенето, писане и работа по един леко поизоставен личен проект, а с малкото хора с които се виждах си говорехме основно за книги и филми, за това реших да сътворя една група във Facebook страницата на блога, която се казва Читателски клуб на по чаша вино с идеята да си общуваме на тема книги там, като нищо не пречи и да си спретнем месечни сбирки – наистина на по чаша вино – какво ще кажете?

Идеята за читателския клуб не е нова, на няколко пъти през последните години съм го обсъждала – както с хора, които познавам и общувам в реалния си живот, така и с виртуални другарчета.

Групата е отворена, влизайте, канете приятели и т.н.

Нека ни е изпълнена със смислени четива годината!

 

 

2 Comments
  • Валентина
    май 14, 2019

    Много добра идея да си планираш списък с книги.

  • Добри Божилов
    април 22, 2020

    Не забравяйте да дадете и отзиви, след всяка книга. Те са важни за авторите…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *