The Drinkova Collective

От вторник, 28 април 2020 2 Няма етикети Връзка 1

When you can’t go outside – go inside

2020, коронавирус, извънредно положение, масовата паника е смесена с масова не*бителност и безхаберие. Част от хората страдат в изолация, част от хората живеят като за последно и не им дреме.

2020-та – годината, която трябваше да бъде „моята година“ (знам, че много от вас са си го казали, в този случай „моята“ е „твоята“, „нашата“ и т.н.)

След 15-тина месечна пауза, в която правих какво ли не, но най-вече бачках яко (което не означава, че всички проекти, върху които работих се оказаха смислени, нали) и преосмисляне на някои неща – блогът е на крака, отново. Нямаше как да не избера по-добър момент от този, за да се върна може би към същността на блогинга – интроспекция, екстроспекцията и саморефлексия и публично споделяне на осъзнатото. Както и споделяне на опит, мнения и препоръки и тук-там някой продукт и услуга, според както дойде.

О, да – смених и името – защото след 12-тина години блогване, това вече не е публичното ми мило дневниче, това до известна степен е място на цялата общност, която изградих и събрах около идеите, които споделях. Също така, както наскоро ми каза една позната: в края на карантината всички ще сме Дринкови, та така – Drinkova Collective май си е съвсем на мястото.

Наскоро смених и името на страницата н блога във Facebook, както и започнах да публикувам доста лични постове, до някъде различни с лежерното съдържание от последните години и получих няколко доста кисели коментара на лични, че не можело така, защото трябвало по-ведро и весело и къде е модата и другите женски неща…

Истината е, че „модата и другите женски неща“ – са на всякъде! А на мен вече рядко са ми интересни и виждам смисъл във все по-малко неща, ако под „неща“ се има предвид дрехи, аксесоари, козметика… Интернет е пълен с инфлуенсърки и ютюбъри и всякакви други звезди, които показват, рекламират и продуктово позиционират – кой както може, както ги усеща и разбира нещата, уви обаче „нещата“ повече или по-малко са едни и същи. Като потребител се изморих да ги гледам тия неща, а като „създател“ вече не намирам никакъв стимул да участвам активно в тая игра. Естествено, че има марки и брандове, стоки и услуги, които ме кефят и използвам и вероятно ще споделям, когато ми скимне или когато видя нещо, което е WOW, според моята субективна преценка, ама не мога да ви забавлявам с новини – нито имам време, нито имам желание.

А, да – за малко да забравя! Връщам се към готвенето и домакинстването, защото ми прави впечатление, че след съдържанието „искрено и лично“ най-много се вълнувате от практични съвети и рецепти.

Като за начало – толкова!

2 Comments
 • Магдалена Стефанова
  април 28, 2020

  Хей, чудесна сте Ана!В много от нещата кои пишете и споделяте намирам себе си или за себе си!Не ви познавам лично -а веднъж в ЛОВЕЧ на едно SHED събитие ви слушах с интерес… Абе въобще мноого ме кефите… И това чувство за самоирония е толкова яко??????

  • Ана Динкова
   април 29, 2020

   Много благодаря за тези мили думи! Старая се да не се приемам много на сериозно, защото с важни и високопарни хора – е пълен светът ?
   А турнето на Shedd беше чудесно изживяване и всички хора, които си направиха труда да дойдат и да ни слушат бяха супер мили. А щом сте били в Ловеч, значи все пак се познаваме, дори и съвсем бегло.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *