Неделя в… събота

Има неща, на които никак не мога да устоя. Като влизането в професионална кухня или сладкарски цех. Може и да ме видите как се въздържам да ям торта, но никога няма да ме видите да отказвам да видя как се прави същата тази торта.

Преди десетина дни, в един прекрасен слънчев съботен ден, имах удоволствието да съм на гости на сладкарския цех на Неделя. Това, което направи тура незабравим беше личното и много активно участие на собствениците на сладкарниците, цеха и изобщо създателите на бранда – Радослава и Георги Минчеви. Винаги съм се впечатлявала от хора, които умеят да създадат, запазят, развият и направят устойчив семеен бизнес (може би защото се опитвам да правя същото с моя житейски партньор и има моменти, в които не издържам от умора, напрежение и всичко останало и търся всячески вдъхновение от успешни примери).

С Адри и Диана сме идеалните дегустатори – казвам принципно, да се знае!

Днес ще ви споделя само малка част от снимките от тура, който направихме в цеха, както и няколко впечатляващи факти, от типа на:

-тортите имат само 4-дневен срок на годност, защото са изработени от натурални съставки

-има общо 34 Недели, 9 от които са сладкарници в Букурещ

-Неделя е на 25 години, има около 300 служители и не малка част от тях са със семейство Минчеви от самото начало

-първите торти Радослава прави сама, в собствената си кухня, днес основно управлява процеса, но неизменно всяка сутрин точно в 7 е в сладкарската работилница, където ежедневно се произвеждат между 1200 и 3000 торти

Оказа се, че водещият на събитието – Драгомир Симеонов е рожденик, така че мястото се оказа съвсем подходящо за поднасяне не само на една, но на цял бюфет торти.

Когато става дума за торти, аз харесвам една-две разновидности, като най-най-НАЙ-любимата ми торта от ранна детска възраст е Гараш, но избягвам да я купувам, защото… децата нямат спирачки е положението. На събитието открих, че Неделя предлагат и мини-версия Гараш бонбони, което подозирам ще се превърне в go to десертът ми. Открих още една торта с много шоколад, която ми хареса (даже твърде много!), казва се Шоколадова с мед

За сега спирам до тук, за да не ви стане лошо, но има и продължение…

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *