Момчешки неща

От петък, 1 февруари 2013 10 Няма етикети Връзка 0

В: Нужда от помощ имате ли? Какво по-точно търсите?
О: Благодаря, за сега се справям. Избирам си риза.
В: За Вас? (следва пауза и хипер учуден поглед)

_DSC0544 (2)

 

Разговорът по-горе се провежда на мъжкия щанд на магазин за дрехи в софийски мол. Продавачката ме гледа със смесени чувства: неодобрение, любопитство и още нещо, което ми прилича на срам, но не съм съвсем 100% убедена. Оттегля се бързо и на нейно място пристига най-сладкият младеж (безкрайно гей, което го прави още по-сладък) и започваме да си говорим за ризи за материи и най-вече за дънкови ризи (аз съм награбила 4 различни модела, защото си търся дънкова риза от една година, а на женски щанд положението е трагедия). Коментираме кройка, линия, материи, вероятни съчетания.

Още малко и ще седнем а кафе, за да обсъдим последните модни тенденции. Давам си сметка, че мога да съм му майка. Кога станах на 36? Миналата седмица, всъщност. Времето минава твърде бързо!

Отплеснах се, пардон. Избирам си едната риза, връщам останалите, продължавам да ровя на мъжкия щанд. Избирам си термо-тениска-бельо памук до кожата, горния пласт вълна. Класиката в термо-бельото, на която съм свикнала още от студените и влажни римски зими. Награбвам един две. Започвам да разглеждам чорапите – взимам 4 чифта.

Работата е там, че аз нося 40 номер. Повечето дамски чорапи са от типа: 38-40. И странно след първото пране 40-тицата отпада, остава само 38-мия размер и стават адски стискави на пръстите и неудобни. Като малки менгеменца. Отврат. А аз искам да мога да си мърдам пръстите на краката свободно.

_DSC0539

Запътвам се към касата и отново младежа. Казва ми, че има същите чорапи като тези на чертичките от снимката по-горе и са много удобни.

Обувките на снимките също са мъжки. Останали последен малък чифт – 40-ти, за 49 лв. и изпълняват всички изисквания на добрата обувка (според баба ми Офелия, лека й пръст!): кожена, лека и мека.

Идеята е не да се хваля с нови придобивки, а да обясня, че и с дрехите и размерите е като с чашата: или е полопълна или е полупразна. За българските стандарти минавам за висока, едра и с големи крака. Така че понякога отскачам до мъжките щандове и мъжките магазини. Добрата новина е, че често намирам качествени неща на приятно ниски цени.

10 Comments
 • Ангелина
  февруари 1, 2013

  Съгласна съм за ризите. Аз също си купувам ризи от мъжките магазини. На дамския щанд, първо преобладава полиестера, второ цветовете са плачевни. Защо да няма дамска риза с по-ярки, по-остри и по-плътни раета /карета/ромбове и т.н, а всичко е толкова лигаво. Ако искам дамска риза (разбирай романтична) задължително ще е от коприна.
  От тази колекция искам всички ризи, не, всъщност искам цялата колекция. Това е!
  http://www.vogue.com/fashion-week/pre-fall-2012/salvatore-ferragamo/review/#/collection/runway/pre-fall-2012/salvatore-ferragamo/1/

  • Ана
   февруари 1, 2013

   Добре те разбирам 🙂
   а ризите на Equipment? http://www.equipmentfr.com/ периодично ги разглеждам – основно за вдъхновение 🙂

 • Eoc
  февруари 1, 2013

  разсмя ме 🙂 висока, едра и с големи крака, все едно описа мен 🙂 …. и от дете обичам мъжки ризи, даже подносвах тези на баща ми

 • kathryn
  февруари 1, 2013

  Виж ти, най-малко пък си те представях висока а още по-малко едра. /Май камерата сваля, а не прибавя./ В моите представи си фина и елегантна, а и винаги съм имала едно на ум за дребните жени с малки крака. /Да ме извиняват!/

  • Ана
   февруари 3, 2013

   Аз обикновено имам едно на ум за дребните мъже с малки ръце 🙂

 • Ангелина
  февруари 1, 2013

  ОООО да вече си се представих с мокасини, риза и дънки / панталон до глезените, голяма цветна чанта и сако. Да, утре ще отскоча до магазина за платове да видим дали ще си намеря нещо интересно за риза.

 • ollie
  февруари 3, 2013

  Интересно, в българските магазини наистина са странни понятията 🙂 Аз съм чел, че противно на широко разпространеното мнение, най-често срещания дамски номер обувки в България, всъщност е 39. Доста близко до твоя. Днешните момичета и жени са по-едри от майките и бабите си, това май важи и за момчетата всъщност.

  • Ана
   февруари 3, 2013

   Днешната младеж е по-едра заради много фактори: хормони, по-лесен начин на живот, повече храна… А номерата на обувките са странна работа – често и 40-ти в българските магазини са ми малки ;/

 • theserialhousecat
  февруари 11, 2013

  Хахаххаха, в този пост все едно се погледнах в огледалото – особено в частта с едрото тяло, което ме прави по-едра от масовите български мъже. Хахахха! Но на снимките в блога не изглеждате въобще така – представата ми беше за по-скоро малка жена:)

  • Ана
   февруари 11, 2013

   1,72 на почти 70 килограма съм по-скоро в категорията на големшките 🙂 явно от снимките не си личи много добре

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *