Истанбул

От понеделник, 29 октомври 2012 6 , , Връзка 0

По пътя към Ливан спяхме за ден в Истанбул (с Александър се наложи да пътуваме с автобус от/до Истанбул, защото сайта на Turkish Airlines имаше някакъв проблем, който не ни даваше да закупим билетите онлайн, а когато им се обадихме – ни пратиха да си ги купуваме от туристическа агенция, което някак не можахме да преглътнем, надявам се следващия път, когато искам/налага ми се да отида до Истанбул Turkish Airlines да се справят по-добре!) това са малко снимки, които снимах хаотично – нещо като дневник в картини, докато се разхождам из града, който харесвам талкова много! Утре – започвам разказа за Ливан с Бейрут.

Истанбул е един от любимите ми градове, който посетих за първи път през 2002 г. – същата, в която бях и за първи път в Париж. Е, познайте кой град харесах повече?

6 Comments
 • Събина Панайотова
  октомври 29, 2012

  хахаха, двамата ми колеги ограхя на Фешън Уйка! 😀 аз: и какво имаше? колегат: ами имаше там разни Лейди Гаги! 🙂

  • Ана
   октомври 29, 2012

   хаха 🙂 аз огрях в съседство – в музея на модерното изкуство

 • Събина Панайотова
  ноември 2, 2012

  и те така, и като видели модата влезели! 🙂 казаха, че бил страхотен музея, аз все по пазарите хода в Истанбул!

  • Ана
   ноември 3, 2012

   музея е много интересен, плюс че имаше и биенала – 2 в 1. а магазина на музея за модерно изкуство има и прекрасен мазагин – аз естествено се заплеснах по бижутата, но ме игнорираха тотално!

 • Мариан Томов
  ноември 3, 2012

  Докато живях в Истанбул, или Червената ябълка, както са го наричали ромеите, имах любимо място за наргиле, на брега на Златния рог, в сянката на красива джамия. Оказа се че тази джамия е построена от Мехмед Сокоолу Паша, велик везир (описан в книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина“) по вемето на Сюлейман Величествени и Селим II, като по времето на Селим дефакто е управител на цялата империя.
  Еничарин от Сърбия който бързо се издига във властта до поста велик везир, брат на Макарий Соколович – архиепископ и с помощта на брат си става патриах на сръбската църква.
  По-голяма част от детството ми е минала в Австрия и Югославия, и Иво Андрич ми е любим писател, както и личността на Мехмед паша Соколович. Явно не слуайно съм харесал заведението на Имре Садък за наргиле, в сянката на минаретата на Сокоолу паша…

  • Ана
   ноември 3, 2012

   Ще имам предвид да го потърся тва място следващия път, когато отида в Истанбул

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *