Бейрут, ден на траур

Исках първият ми пост от Бейрут да бъде весел и радостен, но това е невъзможно поради случилото се вчера и националния ден на траур днес тук. Съчувствам на семействата на загиналите и ранените и се надявам вчерашната бомбена експлозия в християнския квартал Ашрафийе .

Днес не можах да достигна мястото на взрива, нито да се доближа до парламента, където имаше демонстрация – поради мерки за сигурност тези зони са отцепени и не се допускат случайни минувачи, още по-малко чужденци. За повече информация можете да следите новинарските емисии на BBC, CNN и т.н. или информационните агенции – защото те имат журналисти на мястото на събитието и някак е по-достоверно!

Ето част от първите ми впечатления от този величествен град през апарата на верния ми телефон HTC. Още снимки с по-добро качество в следващите дни!

2 Comments
  • Боян Юруков
    октомври 23, 2012

    Имам познат ливанец. Снощи говорихме по тази тема. Фактът, че най-висшият шеф на службите за сигурност е бил убит 24 часа след като тайно е кацнал в Бейрут и се е придвижвал инкогнито говори, че никой не е недосегаем там и Хизбула може да убие всеки. Ливан е буре с барут в момента.

  • malinsophia
    октомври 27, 2012

    Nice blog!! would you mind following each other via bloglovin? 🙂

    Love,
    Malin @ http://fashionfied.tk ,

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *