Забранено/Forbidden

Тази реклама с Джулия Робъртс за LÓreal е забранена във Великобритания. Заради прекалената обработка на снимката и факта, че по този начин се предава фалшиво послание. Как мислите – трябва ли 40-годишните да бъдат фотошопвани, докато отново станат на 20 или нека заобикалящите ни образи да бъдат по-близки до действителността?

This Julia Roberts for LÓreal ad is banned in the UK. Because it is overly airbrushed and too much digital post-production techniques were used. And for that reason the message the ad is meant to send is completely untrue. What do you think – should the 40-something-years-old be photo-shopped so they can look 20 again, or shall we surround ourselves with more real images?

pic: guardian.co.uk

6 Comments
 • Надинка
  юли 28, 2011

  Факт е, че критериите за красота силно са се изкривили в последно време. Лично аз бих оценила доста по-високо една реклама, в която се вижда зряла красота, а не фотошопната опънатост и фалшива младост.
  Вярно, не е нужно всичко около нас да отговаря на реалността, но това все пак е реклама на продукт и ако подвежда, съвсем в реда на нещата е да се реагира по начин, по който британските регулатори го направиха.

  • Ана
   юли 28, 2011

   красотата е субективна, но според мен има някои граници, които разделят красотата от изкуствено създадения образ

 • Ina
  юли 28, 2011

  Първо – не смятам, или е по-правилно да кажа надявам се, че днешната жена не е толкова глупава, че да не разбира колко голяма е ролята на фотошоп в рекламните образи.
  Второ – честно! Наистина не разбирам за какво им е на Loreal или на който и да е да взима 40 годишна актриса/певица/модел и да я прави да изглежда на 20. Може просто да си вземе Блейк Лайвли примерно, нали?

  • Ана
   юли 28, 2011

   И аз не разбирам смисъла да се фотошопват физиономиите, за да не приличат вече на себе си.
   А иначе колкото и да разбираме и да знаем как се правят рекламите в днешно време, тези полирани образи оказват някакво влияние върху начина по който възприемаме себе си и другите.

 • Емил А. Георгиев
  юли 28, 2011

  Не, 40-годишните не трябва да бъдат фотошопвани, но все пак да полагат възможния за тях максимум да изглеждат добре -).

  Поздрави,
  Емил

  • Ана
   юли 28, 2011

   Всеки себеуважаващ се човек е добре да полага грижи за външния си вид. За жените се приема, че трябва особено да обръщат внимание и да полагат грижи.
   А според мен важи за всички, особено за тези, които все пак си изкарват парите с външния си вид и трябва да ни радват с него. Но не искам жени на годините на баба ми на снимките да приличат на по-малките ми сестри, примерно.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *