Една ръка, две съдби

От събота, 27 февруари 2016 0 Няма етикети Връзка 0

Ръцете на майките обикновено все са изстрадали, уморени, напукани…

Но едно да пазаруваш, готвиш, чистиш, домакинстваш, переш, гладиш, успокояваш, прегръщаш, носиш на ръце и т.н., когато всичко останало в живота ти е относително ОК, друго е да го правиш между шамари, ритници, псувни, ругатни, заплахи, побоища…

Подобно на историята от Сложи си обица на ухото, този път си сложих гривна – отново артикулът е от тези с благотворителна кауза на Avon. Всяка година компанията пуска по един артикул, сумата от чиято продажба отива за кампанията Говори открито срещу домашното насилие по повод 25 ноември, който е обявен за Международния ден за борба с насилието над жени.

Каузите не би трябвало да имат срок на годност, добрите намерения не би следвало да идват с препоръка „най-добро до…“ и така, явно не е ноември, но това са нашите 5 стотинки по темата – визуално, за да е по-силно.

Идея, стайлинг, аксесоари, грим, сценография, реализация и снимки – Ади Б. (т.е. 10-годишната ми дъщеря).

Снимките й говорят сами за себе си, няма да ги тълкувам и разяснявам, ясно е за какво става дума. Искам само да ви помоля да си помислите: как живеете, с кого се карате, посягате ли на някого и бихте ли искали да бъде постегнато на вас, склонни ли сте да търпите насилие и ако търпите такова – защо?

ВАЖНО: в сайта на Алианс за защита от насилие, основано на пола, които всъщност прибират набраните от AVON средства, за да цитирам „за създаването и обезпечаването на денонощната национална телефонна линия, която ще бъде обслужвана от специалисти от организациите, членки на Алианса.“ – не виждам нито един телефон/гореща линия – т.е. по никакъв начин не мога да съм полезна с конкретна информация в този случай за номер, на който може да се позвъни при спешен случай на насилие – конкретно срещу жена/жени. Единствено намирам инфо за организациите, които са включени в конкретния Алианс, както и координатите на същия тук.

Липсата на телефон, гореща линия и конкретни съвети/препоръки какво да се прави, ако си жертва на насилие или познаваш такава и искаш да помогнеш е меко казано странно – отворих този сайт сега, защото днес снимахме с Ади Б. и респективно днес пиша този пост. Подкрепям определени каузи и идеи, но в конкретния случай разочарованието ми е огромно, защото целият този напън ми изглежда доста кух.

В заключение искам да кажа: използвах поканата и гривната на AVON, за да изразя позиция по един важен въпрос – т.е. ужасяващо високата бройка на жени, които са жертви на физическо или психическо насилие. Определено ще си направя труда да разпитам какво по дяволите е свършено с набраните средства за иначе така добре звучащата кауза Нови възможности за жените!

1

Забележка: гривната на снимката ми е предоставена от ПР агенцията на Avon, купих 2 бр. за подарък от моя близка, която си докарва допълнителни доходи като представител на AVON

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *