Да влезнеш в света на красивите на пук

От петък, 11 август 2017 0 Няма етикети Връзка 1

В сайта на Жената днес има интервю с Melanie Gaydos – ето го ТУК 

Попаднах на нейната история и започнах да следя кариерата й след, след като изгледах интервюто й в проекта Style Like U – горещо препоръчвам да го изгледате, действа изключително отрезвяващо.

В главата ми дни наред кънтеше нейният отговор, и ето този финален фрагмент от разговора:

Can you respond to the phrase, to the quote: In your body is a good place to be?

I think it’s a good place to be, because it’s the only place you can be.

Тялото ти е единственото място, в което е 100% сигурно, че ще бъдеш – поне известно време. Ако не се научиш да се обичаш, няма и да се научиш да се грижиш за себе си. А ако не се научиш да се грижиш за себе си – никога няма да се почувстваш съвсем добре, здрав, спокоен, щастлив. Мога да продължа до безкрай. Именно истории като тази на Мелани ми помогнаха в последните години да се справя с:

а) липсата на самочувствие и дълбоко съмнение в себе си относно външния ми вид

б) периодичните вълни критика и откровен хейт, които ме заливат откакто имам блога и още по-силно откакто водя рубрики в няколко медии.

Тази снимка е епична, заедно със Zombie Boy, на когото също съм фен от много години, даже в първия сезон на Григорови – животът и други неща по БНТ преди няколко години го дадох за пример как се променя модната индустрия и стандартите за красота отдавна не са стереотипите, с които ние тук живее.

Та, много ми се иска да живея в общество, достигнало степен на еманципация, зрялост и освободеност, общество което приема различния и намира естетика в повече от едно-две измерения. Нямам надежда, че ще доживея това в България, защото ние сме на ниво развитие 85-та, дълбокия сняг. Спирам до тук, за да не стане твърде жлъчно, предпочитам да стоя на ниво силно критично.

pic:  Sylwia Makris – Fine Art Photography for Nina Athanasiou Old Masters

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *