Time to change – или как аз малко се обърках, защото не прецених размера!

От сряда, 28 септември 2016 3 Няма етикети Връзка 0

Размерът има значение, винаги и във всяко отношение! Особено, когато пазарувате онлайн и трябва да се ориентирате в големината на определен артикул.

Е, аз явно нямам никаква реална преценка колко са 22, 33, 44 или 55 милиметра и как биха изглеждали часовници с тези големини на китката ми!

И така – когато приех предизвикателството на Fashion Days под надслов Time to change, т.е. да преоткрия стила си за есенния сезон с новите предложения, аз прекарах около час и нещо в ровене и правене на списъци на ум, пък и в кошницата на сайта, на нещата, които ми харесват и които искам. Добре де, ама този шопинг-импусл никак не съответстваше на идеята ми да пестя и да приложа на практика принципа one out, one in – т.е. да купувам нещо ново, само когато изхвърлям нещо старо от гардероба си или поне когато имам истинска нужда.

И така заложих на нещо, което винаги съм искала, но последните години се влияя от чуждо мнение (да се чете: на домочадието) и се въздържам. Вече си имам мъжки парфюм – за това беше естествен ред на друг мъжки артикул: голям ръчен мъжки часовник. Резултатът е този, по-горе на снимката.

Часовникът Sector всъщност е супер як и мисля да си го нося, нищо че ми седи малко странно на китката (която впрочем никак не е съвсем малка). Така де, винаги мога да кажа, че съм го взела на заем от брат ми/гаджето ми, който е ММА боец и е висок 1,90 – примерно.

Както и да е – поуката си остава: за мен Time to change е да превъзмогнеш импулсите си и да взимаш обмислени и планирани решения, що се отнася до гардероб, дрехи, аксесоари и изобщо притежания и вещи. В този ред на мисли fashion days на мен ми върши идеална работа, защото периодично си складирам в кошницата някакви неща, а после отмятам и отхвърлям това, което е само в графа „харесвам“ и оставям нещата, от които имам нужда. Например вече съм почти готова с коледните подаръци, които поради обективни причини не мога да споделя, но мога да ви подскажа да посетите секция За дома, чу-де-сни неща има там!

И така – резултатът от моят опит да приема модно предизвикателство се оказа фиаско – няма фотосесия, няма total look, няма Ана-в-нова-премяна – има само един нов часовник, малко по-голям от очакваното, да ми напомня, че времето всъщност е най-важното нещо, което притежаваме.

Приемам споделяне на опит по отношение на предизвикателствата със стил, дрехи, притежания и т.н., с тайната надежда, да не съм единствената откачалка, която променя стила си с… мъжки часовник!

3 Comments
 • Светла
  септември 28, 2016

  Мен ако питаш, няма „твърде голям“ часовник ;-). Хубав си е, пък, и добре ти стои на китката.

 • Nadinka
  септември 28, 2016

  Аз имам прекрасен мъжки часовник Grovana, с много тънка и фина китка съм, затова си избрах максимално изчистен и семпъл модел от серията 1230.
  Дамските винаги са ми скучни. Не си сама 😉

 • the Beauty in my Life
  септември 28, 2016

  И на мен много ми харесва как ти седи! С удоволствие да си го носиш! Дано отминаващите стрелки те отвеждат в приказни моменти и места! 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *