The Song of the Raven – или новата колекция на Knapp

От неделя, 30 октомври 2016 0 , Връзка 0

Последните години имам малко странно отношение към модата: това, че не бих носила определена дреха, защото не отговаря на личния ми стил, не означава, че не я харесвам по принцип и не се възхищавам на създателя й; това, че не притежавам дреха от определена модна марка, не означава, че не мечтая да се появи нещо, което ще отговаря максимално на личния ми стил.

Всичко това е малка философска прелюдия, с която искам да ви кажа, че подобно на Ива през пролетта, когато първа разкри новата колекция The Spice Tour на Knapp, сега кака ви ще ви разкаже за The Song of the Raven. Много рядко си позволявам да се гордея, защото знам, че винаги може и повече, и още и още. Но в деня, в който Антония ме покани да разгледам колекцията, за да разкажа как я виждам се почувствах не само горда, но и привилегирована.

Горда, защото блогът и модата за мен са хоби и им отделям само част от свободното си време, но винаги се опитвам да науча нещо ново, да поровя още малко и да прочета още нещо полезно. Привилегирована, защото с Антония не се виждаме често и сме общували много малко  – засичаме се по събития, четем и коментираме статусите си във ФБ и гледаме снимките си в Instagram, но това оскъдно и относително воайорско общуване явно все пак ни е дало добра представа коя каква е всъщност, което за мен значи, че проектирам доста реалистичен виртуален образ.

Преди няколко седмици, когато обсъждахме с Антония вариантите на рокля от колекцията The Romantic на Knapp, която исках да си поръчам, Антония ми каза да изчакам, защото според нея ще има неща, които ще ми допаднат повече в новата есенно-зимна колекция. Оказа се много права.

Харесвам и заглеждам с проточена лига колекциите на Knapp от последните няколко години, като с кротък възторг гледам как моделите еволюират и се развиват като истории на приказни героини и чакам да дойде онази, в която ще мога да намеря нещо достатъчно мрачно, че да се напасне към относително тъмните нюанси на гардероба ми. Някоя героиня, която да е и кротко-драматична, така че да отговаря на настроенията ми. Харесвам Knapp, защото във всяка колекция се чете характер, въпреки различните теми; има определени детайли при изработката на дрехите, които остават безкомпромисно изпипани и моделите са модерни-класики – т.е. инвестицията в рокля по поръчка си струва 200%, стига да ти приляга и да те допълва.

С новата колекция The Song of the Raven разбираш веднага, че моделите са Knapp, но в същото време има включени нови елементи и материи, които правят някои от моделите неочаквано смели и дръзки, но по някакъв префинен и перфиден начин, секси и kinky, ама с такъв финес, че вместо жената в тях да е само яка мацка, по-скоро е силна и властна господарка, която може да те накара да направиш каквото си иска.

Жената, която ще облече роклите от The Song of the Raven е силна, уверена, романтична по някакъв тъмен и мрачен начин, обича черното, не защото е модерно, а защото й отива, защото й дава топлина и комфорт, защото едновременно в черно изпъква и изчезва – в зависимост от настроението й. Жената, която ще облече тези рокли се чувства привлекателна, независимо от годините и формите си, тя знае какво притежава и го показва смело – знае кое да подчертае: краката с късата пола; гърбът и ръцете с тюлените ръкави с къдрици; тънката талия с широкия бляскав колан; деколтето, раменете, врата и лицето си с роклята с тънки презрамки.

Аз имам особено влечение към добре изработени черни дрехи, което естествено прави още по-атрактивна за мен цялата колекция. Другото, което харесвам е неочакваните, изненадващи и нетипични десени – какъвто в този случай са гарваните. Има една леко готическа романтика в тях, нарисувани и стилизирани от Кристина, подобно на лалетата от колекцията The Tulip Garden, те са символът на цялата колекция. Според мен придават ефирност, красота, дълбочина и особен романтизъм на дрехите.

За още от колекцията – следете Facebook страницата на Knapp и събитието ТУК – 8 ноември, cosmos coworking space от 19:00 до 22:00.

Очаквайте снимки и тук, в блога, както и кои са моите лични фаворити!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *