Сезонът „на събитията“ и изкуството на поканата

 

Ноември за мен е началото на това, което обичам да наричам „сезонът на събитията“ – това е времето от годината, когато вече не е толкова топло отвън и предпочитаме уютни места, топли маси, вкусни ястия и партита. Но това, което ни липсва много често, е правилният начин да изпратим покана, както и как да отговорим правилно на нея или как да бъдем добри домакини и гости.

Ето някои съвета как да за това как да бъдете най-добрият домакин и най-учтивият гост:

Винаги включвайте RSVP – Répondez, s’il vous plait или буквално – моля, отговорете. По този начин ще разберете кой ще присъства на вашето парти или вечеря. Когато сте гост – винаги отговаряйте възможно най-рано след получаването на поканата дали ще имате възможност да присъствате или не.

 

Бих препоръчала да се използва наистина добра покана – дори ако планирате да я изпратите по електронна поща или дори да организирате затворена група или събитие в социалните мрежи – по този начин вашите гости ще могат да разполагат с цялата информация, от която се нуждаят, при това тя ще бъде красиво поднесена. Използвайте онлайн услуга като www.paperlesspost.com – тук можете да намерите всякакви видове покани и можете да ги променяте и персонализирате! Това е страхотна онлайн услуга, плюс това е еко и икономична!

Поканата за един човек ли е или важи и за плюс един – бъдете по-конкретни, когато каните хора, особено когато се предвижда вечеря на масата. Ако сте гости – отговорете бързо, дали ще сте сами или с партньор или друг придружител.

 

Поднасянето на подаръци – ако решите да донесете подаръци, пропуснете букета цветя, защото вашият домакин ще трябва да търси ваза и да прекрати всички останали занимания и посрещане на другите гости. Ако наистина искате да донесете цветя – заложете на цвете в саксия. Бъдете много внимателни, ако решите да носите храна или вино – тъй като вашият избор може да не е подходящ за менюто на вашия домакин. Можете да изберете свещи, книги и други подаръци, които знаете, че вашият домакин ще хареса и би оценил.

Никога не забравяйте да благодарите – не забравяйте да благодарите на вашите домакини преди да си тръгнете, а след това отново по телефона или на следващия ден!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *