Steinfeld Grüner Veltliner 2011

От четвъртък, 12 април 2012 3 , Връзка 0

Името на това вино – Steinfeld Grüner Veltliner до вчера ми беше трудно да произнеса. Днес не ми е много по-лесно, но пък мога да кажа – онова, което пихме сряда в Павилион, сещаш ли се?

Ако не се сещаш, марш да го пробваш. За сега в Павилион, скоро и на други места – stay tuned!

Когато за първи път ме заведоха да пия австрийско вино реакцията ми беше: австрийско какво? Сигурен ли си, че не искаш да кажеш бира?!?! Добре, че не продължих да се заяждам.

Прекарала съм известна част от живота си по Средиземноморието и като така по подразбиране в представите ми всичко на север от Ломбардия произвежда само шнапс и бира. Голяма заблуда.

Изобщо не се чувствам ок да говоря и да описвам виното (поне не още). Мога успешно да описвам ситуациите около него – атмосфера, с кого бях, как се припичах на слънчевия тротоар на Оборище и сърцето ми се късаше по стария ми квартал…
Но, за да те убедя да отидеш и да го пиеш ще съм кратка: много свежо вино, което спокойно може да върви с нещо съвсем леко – дори само с хляб или гризини, но може би и с ядки и леко сирене. Става за аперитив или като компания на непретенциозни ястия – салати, леко/бяло месо. Има лек плодов и свеж вкус и според мен може спокойно да се пие в топлите летни вечери.

За сега толкова, очаквайте още по винената тема следващата седмица – нали не сте забравили, че на 19-ти ще се проведе Winebox Portfolio Tasting?

p.s. за това вино конкретно, както и за всичко което знам напоследък в тази насока трябва да благодаря на Яна, която много скоро ще ви представя по-подробно, а и ще можете да гледате в Jobtiger.tv

3 Comments
 • Яна
  април 13, 2012

  Cheers 🙂

  • Ана
   април 13, 2012

   Не си ми писала забележка за описанието на виното, което е добър знак 🙂

 • Апостол Апостолов
  април 14, 2012

  Трябва да опитате и немските Мозелски вина. Чудесни са. За унгарските пък изобщо да не говорим…

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *