O’right

От вторник, 6 октомври 2015 0 Няма етикети Връзка 0

Особено чувствителна съм, когато видя думите еко, био, органик – особено в едно изречение. Скептична съм, защото съм се нагледала и наслушала на твърде много, прехвалени и не до там всъщност, еко, био и т.н. продукти от всякакъв характер.

Днес, обаче, ще ви разкажа набързо за един бранд, който ме впечатли – и като история и като продукт, който в крайна сметка тествах.

Та, в края на август получих предложение от (дръм рол) Златна рибка да тествам нов продукт на нова марка, която започват да представят на родния пазар. И аз, като един виден експериментатор (също така и фен на магазина, но това ще оставя за друг пост, за да не се отплесна прекалено) приех. Честно казано, когато приех беше основно от любопитство и не очаквах изобщо да се впечатля толкова.

Забележка: за да се пише смислена рецензия/ревю за козметика, то би следвало пишещият да има голям опит, да поразбира това-онова от химия и най-малкото да може да направи съпоставка измежду няколко продукта от сходен ценови клас. Е, аз това не го мога – за това няма да ви пиша и ревю, а ще кажа набързо личните си впечатления: тествах шампоана – O’right Golden Rose Color Care Shampoo – Tree in a Bottle, косата ми – вече редовно боядисвана – е повече от ОК, дори без балсам и масла за след миене, не се наелектризира, не стои на клечки. Доволна съм. За мен плюс е, че когато си измия косата не остава премита до скърцане – нещо, което ме побърква, а е типично за повечето шампоани.

Най-впечатляващото, както в този шампоан, така и в цялата идея зад компанията O’right е целта да се опазва околната среда: от съставките на продуктите, до самите опаковки. Ако ви вълнуват теми като защита на природата, ограничаване на използваните вредни – както за хората, така и за околната среда химикали в ежедневието, тестове на козметика върху животни и т.н. – направете си труда да почетете историята и създаването и about секцията на O’right, написано е кратко, ясно и интересно.

Всъщност поуката от този ми опит е, че ако има желание – има начин – и това не се отнася само за този шампоан – а е принципно положение. Защото щом една компания може да премахне ненужните вредни съставки – защо пък другите да не могат? Щом една компания може да използва основно енергия от възобновяеми източници – защо други да не могат? Щом една компания може да използва напълно разградим опаковки – защо други да не могат?

И като стигнахме до опаковката – принципно има гаранция, че в рамките на година – заровен в почвата, флаконът ще се разгради напълно. Аз като пълен скептик, след като разгледах за първи път бутилката бях готова да се закълна, че е най-обикновено пластмасово шише, но е факт, че след месец и малко стоене във влажната баня, все пак се мокри всеки ден и т.н. – дъното й почна да се размеква и деформира – остава ми шампоан колкото за още няколко пъти, но след това ще я снимам и заровя в една саксия или направо на двора на вилата – и ще наблюдавам какво ще се случи!

Освен това в основата на бутилките от серията Tree in the Bottle има капсула със семена – в моята бутилка има 3 семена от акация. След приключване на продукта има 2 опции: или да се посади бутилката – или да се извади капсулата и да се посади само тя, като в процеса на разграждане за 1 година бутилката подхранва почвата и респективно семенцата. Според създателят на бранда Стивън Ко – шанса да поникне дърво е 98%. Аз съм известна като човек, който успява да умори кактуси и чийто орхидеи не цъфтят, а вадят само листа – така че може да съм в 2% неуспех, подготвена съм! Във вода флакона се разгражда за 28 дни, при това без да оставя вредни вещества.

И не на последно място – за тези от вас, които гледат етикети, сертификати и признателност – освен всичките сертификати за качество, еко, био и т.н. този продукт има и reddot design award за 2013 г.

Забележка: продуктът ми е предоставен за тест от Златна рибка

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *