New Bloom Winery + нови вина

С всеки изминал ден се чудя все по-вече защо по-рано в житейския си и професионалния си път не се ориентирах към света на виното и кулинарията, като преди време бях писала един шеговит пост Глобален посланик – мотивационно писмо – та искам да напомня, че ако не за посланик, поне за човек отговарящ за комуникациите също може някой да ме вземе, обещавам, че ще си върша добре работата!

винената дегустация

И кога ако не в неделя да ви разкажа и най-вече покажа за вечерята на New Bloom Winery в навечерието на Балканския Винен Конкурс и Фестивал (BIWC), по време на която представиха някои вече познати, други изненадващи и нови вина?

Къде, кога и с кого: втората половина ма май, когато с радост установявах с всеки изминал ден, че операцията ми е минала добре и възвръщам сили и енергия, в ресторант Капо на Съборна, в компанията на представители на New Bloom (прелестни домакини!), директорът на BIWC, както и част от международното жури на конкурса – двама Master of wine, един от които граф и един Master of Sommelier

Какво: дегустация на 5 вина, последвана от вечеря отново придружена от вината, но за разлика от всеки останали дегустационни вечери, на които съм присъствала можехме да избираме сами кое ястия с кое вино да комбинираме, както и имахме по няколко чаши пред себе си през цялото време, така че да може да редуваме вината с едно и също ястие, за да открием коя комбинация ни е любима.

Вината:

Face-to-face (F2F), Совиньон блан от 2017 г. със сребърен медал от Mundus Vini 2018 г. и сребърен медал на Vinalies Internationales 2018 г. – един добър и свеж Совиньон блан, подходящ за всички любители на сорта.

Face-to-face (F2F), Шардоне от 2016 г. със сребърен медал от Los Angelis Wine Competition – изненадващо дъбът не натежава и нямах усещането, че лижа парче дърво, нещо което ме дразни при повечето надъбени Шардонета.

кака ви прилага всичките си познания за виното на практика

Face-to-face (F2F), розе (Каберне совиньон и Марселан) от 2017 г. със Златен ритон от Винария 2018 г. и сребърен медал от Mundus vini 2018 г., сребърен медал от Concours Mondial de Bruxelles – нежно, елегантно и приятно розе, издържано в класическата провансалска традиция – и като цвят и като аромат, вкус, тяло и всичко останало.

New Bloom, Регент oт 2016 г. със златен медал Mundus vini от 2018 г., сребърен медал на Vinalies Internationales 2018 г. и златен медал на Винария 2018 г. – New Bloom Winery е първата и единствена засега изба в България, която има насаждения на Регент (типично германски сорт), а резултатът е интересен, свеж, плодов и определено приятна алтернатива на всякакви млади вина.

Естествено пенливо вино, 100% Шардоне, реколта 2015 г. – дебютът на това вино беше именно на тази вечеря и не мога да не скрия гордостта си, че бях сред първите, които го опитаха. Виното е създадено по традиционен метод, т.е. същата технология, която се използва при правенето на класическите пенливи вина в Шампан, които се наричат шампански именно заради региона.

дегустацията тече – всички сме супер-сериозни!

Още за тази супер-приятна вечер можете да прочетете в текста ми Винени нюанси в пролетна София

Снимките са дело на изключителната Мира Дерменджиева

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *