MAC пролет-лято 2015 – в детайли

От вторник, 3 февруари 2015 5 Няма етикети Връзка 0

Обичам онзи момент, когато реша да правя (или пък да не правя) нещо и се окаже, че съм уцелила последната тенденция. Така и с гримовете ми се получава напоследък – т.е. по-малко грим или по-скоро да не си личи особено много колко точно грим имаш на лицето.

На английски звучи по-яко: no make-up make up. Или да се набляга на зони, т.е. само на очите или на устните – т.е. или подчертаваш очите или носиш ярко червило и почти 0 грим на клепачите.

И така, бях обещала да ви разкажа повече за тенденциите в грима според MAC за пролет-лято 2015. Това, което правят от бранда е да събират всичко от модните подиуми – или поне вдъхновенията, в които те участват посредством гримовете си, да обединяват и обобщават в 4 основни тенденции, като за този сезон са:

Re:View – набляга се на формата на окото, интересен начин на нанасяне на очна линия, много спирала, добре оформени вежди.

Enlightened – подчертава се начинът, по който светлината пада естествено върху лицето, т.е. обратното на контурирането, където се подчертават сенките – тук се играе с блясък, гланцове и се търси сияещ ефект.

Free party – един класически начин да се играе нетрадиционно с цветовете – като се използват леки тонове и се смесват цветовете по интересен начин или пък се поставят на неочаквани места.

No make-up make up – или както Балтазар Гонзалес, арт директор на MAC за Европа го определи: The look of the young girl, who doesn’t care about make-up, but of course has a lot of it.

И за финал – в цял ръст с Балтазар Гонзалес, един вид за спомен – бях, видях, научих някои трикове:

2

 

5 Comments
 • Pirina
  февруари 3, 2015

  „The look of the young girl, who doesn’t care about make-up, but of course has a lot of it.“ Ей това е моето нещо. Усещам как вместо да следвам тенденциите, просто чакам тенденциите да се нагодят така, че да паснат на това, което харесвам и тогава съм по-щастлива от щастлива. Да.

  • Ана
   февруари 3, 2015

   това, като цяло е рализката между стил и тенденция – едното го изграждаш, другото го имитираш

 • Йоана Петрова
  февруари 3, 2015

  Винаги съм поддържала идеята, че акцентът трябва да е на едно място – или очите, или устните. Значи и аз съм в тренда без да искам. 🙂
  Ярки цветове на неочаквани места също ме привлича, но по-скоро само в разгара на лятото, когато имам настроения за експерименти с грима.
  Като цяло Mac изглежда са намерили златната среда за този сезон.

  • Ана
   февруари 3, 2015

   на MAC практически им е лесно – те са навсякъде и могат да си изберат коя тенденция да лансират 🙂 аз си оставам фен на личната интерпретация

 • Milena Angelova
  февруари 4, 2015

  Ана,

  страхотен пост, а на снимката си просто сияйна!
  Приветствам МАС 2015 и изчистената визия, която предлагат. Макар, че понякога експериментирам с преливането на цветовете върху клепачите, не мога да забравя думите със строг тон на майка ми, когато почнах да се клепотя (сега като се замисля чисто като кукер!:((( ) в тинейджърските ми години:
  „Подчертаваш САМО един детайл, Милена! Или очите, или устните“

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *