Love wines?

От неделя, 16 февруари 2014 9 Няма етикети Връзка 0

Както вече ви е ясно, аз съм пишман винен разбирач любител и последните години все по-усърдно посещавам дегустации, курсове, водя си записки, събирам си бележници, колекционирам усещания и от скоро имам и егати яките чаши Riedel и не е истина колко им се радвам и понеже струват майкаси-и-бащаси имам официално извинение да пия вино всяка вечер често – трябва да си избият инвестицията!

Winebox Portfolio Testing

Сега по същество: през март, а именно на 20-ти Winebox организират дегустация/представяне на вината, които внасят – т.е. portfolio testing. Аз бях миналия път и беше много дбре (само накрая малко ми се замъгли), а сега мисля да съм по-добре подготвена и да пробвам по план (както и да плюя повече).

Освен дегустация ще има и майсторски класове – аз ще ходя на клас на тема шампанско озаглавен: THESE MAGIC BUBBLES. Декадентът в мен не можа да се стърпи, макар че от всички има какво да науча.
И както вече знаете, аз дълбоко вярвам в даването и подаряването – за това заедно с Winebox организираме кратка игра с награда:

Кога: от днес, 16-ти февруари – до 26-ти февруари (сряда)
Как: отговори с коментар по-долу на въпроса: Кое е любимото ти червено вино?
Какво: един късметлия изтеглен на случаен принцип на 27-ми февруари ще получи пропуск за майсторския клас: Стани Малбек Експерт
Пишете, споделяйте и пийте (с мярка и удоволствие, моля)!

9 Comments
 • Мартин
  февруари 16, 2014

  Cab

 • Ангелина Присадашка
  февруари 18, 2014

  Аз – един виден непияч на какъвто и да е алкохол кандидатствам да спечеля въпросната награда. Обосновка: 1. Поради определени стечения на обстоятелствата в живота ми – не пия. 2. След дълги опити, неуспешни, да пропия алкохол, за да се приобщя към къмпанията, си останах все така неприобщена – тотален провал. 3. И поради натрупването на житейски опит, проведени наблюдения, прочетени книги и дълги часове гледане на 24 Kitchen, където навсякъде се възхвалява виното, реших да се запозная с виното по – отблизо и да стана любител (с времето – познавач). Като вид напитка, виното, го асоциирам с вкусна, приготвена, с мерак, храна, сервирана в малък ресторант и споделено. Но се появи проблем – липса на знания и умения за разпознаване на видове, текстури и региони. Така че, силно се надявам да спечеля наградата и да отворя една нова глава в моя живот.

 • Zdravko Zdravkov
  февруари 18, 2014

  Аз без да разбирам много – Terre Allegre Sangiovese, според чуждите сайтове, едно от най-добрите бюджетни вина.

 • Ренета Костадинова
  февруари 18, 2014

  Ако трябва да съм честна, за момента ми е любимо домашното вино, което един специален мъж поръчва да му носят от някъде / все не мога да запомня от къде/ и което е съпроводило не една хубава вечер в неговата компания.
  През миналото лято, се оказа, че много ми харесват и някои бели вина, отново изпити с него.
  С едно изречение – харесва ми всяка чаша вино, когато и неговата чаша е наблизо.

 • detelina
  февруари 21, 2014

  от червените пия основно мерло, но малбека ми е слабост от първа глътка, затова рядко купувам евтин малбек. просто малбека си заслужава да го купуваш като най-скъпото вино, което можеш да си позволиш.

  сира понякога. рубин на вила синтика, ако ме сполети това щастие да попадна някъде. пино, ок, без любов, само ако някой държи…

 • Елица Вачева
  февруари 24, 2014

  Малбек 🙂

 • Rody Radichkov
  февруари 25, 2014

  Shyraz, cabarnet, merlo или в обратния ред. Експериментите са задължителни 😉

 • kpacuma
  февруари 25, 2014

  Най-често избирам „Ничия земя“ Мерло & Каберне совиньон или Мерло на Стамболово, защото всички домашни ги харесват.
  В серията Contemplations на Катаржина Естейт също има добри попълнения.
  Едно от малкото десертни вина, които съм пробвала е Асеновградската малага ( Станимашка малага ).
  Имам и чуждестранни любими, но по-рядко ги пия и не си правя труда да ги запомня.
  Попадат ми вина от селектирани частни ( малки производители ), които продават най-вече на големите. Там също се срещат добри попадения.

 • Yana
  февруари 25, 2014

  Pinot Noir 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *