Grand Austrian Tasting

От събота, 26 май 2012 0 Няма етикети Връзка 0

Точно четири пъти тръгвам да пиша този пост. И между задачи и тресене нещо все не ми се получаваше. За това сега съвсем кратко и по същество – на 7-ми юни, от 12 до 8 вечерта ще можете да опитате над 40 прекрасни австрийски вина във вино бар „Вестибюл” на ул. Бузлуджа 31. И ако сега възкликнете: е какви вина има в Австрия – е добре да дойдете, за да разберете.

Австрия всъщност произвежда прекрасни вина – бели и червени. Аз лично предпочитам белите, защото напоследък пия повече бяло вино, но и червените не са за подценяване.

Повече за проекта можете да прочетете тук, както и в DiVino и Webcafe и в блога на Яна и да се присъедините към събитието във Facebook и да следите за новости.

Аз лично харесвам идеята, как хора, които се занимават с едно и също (внос на вино) правят едно такова образователно/занимателно събитие заради общата кауза.

До сега не съм ходила на GAT, защото първоначално ме беше чистосърдечно срам/страх – какво ще правя сред толкова много хора, които разбират толкова много от вино, а аз съм още на корицата на буквара. Но тази година ще съм там – не че разбирам нещо, просто вече умея да пия малко по-информирано, не ми пука и не се притеснявам и не на последно място се срещам с хора, с които общувам с голямо удоволствие. Пък и се запознавам всеки път с нови и нови.

Вече ви писах за Щайнфелд Грюнер Велтлинер – свеж, трептящ, лек грюнер, за който Яна казва, че австрийците го пият на принципа: „Сипи ми едно вино, че съм с кола днес.“ Тук повече за него. Сега чакам с нетърпение 7-ми юни, за да опитам вината на Маркович, за който Яна ми разказа, че е един от най-големите майстори на пино ноар – даже на една сляпа дегустация в Сингапур миналата година само за топ-пино ноари едно от вината му се нарежда пред най-скъпото вино на света – Романе Конти от Бургундия.

На самото събитие няма да се продава, но е можете да дадете поръчка за желано вино и количество.

Входът е 12 лева, но ако си закупите предварително билет от тук, цената е 10 лева.

Ще се видим на 7-ми юни!

0 Comments

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *