Elyx

От четвъртък, 5 ноември 2015 1 Няма етикети Връзка 0

Целия начин, по който се представя Absolut Elyx ми напомня на съвременен прочит на бохемските години, неограничените възможности, американските мечти, залезът на европейския аристократизъм и изгрева на артистичните фигури, като харизматични и фаталистични лидери на мнение. Shabby chic среща модерните технологии, луксът среща семплите удоволствия от живота, претенциите срещат истинските ценности…

Насладата, спокойствието и удоволствието са център на вселената, подправени с качествени съставки и щипка блясък.

Не веднъж съм споменавала, че родителите ми винаги са водели активен социален живот и домашното барче винаги е било добре заредено с добър алкохол. Като така и аз съм отгледана с определени изисквания и очаквания, а в бесните си години, когато отивах на купони, рождени дни и т.н. баща ми, като един добър родител ми връчваше една бутилка проверен, истински алкохол, купен от добър магазин и напътствието беше: не пий боклуци и ако имаш нужда от нещо – обади ми се, да те прибера! Бутилката обикновено беше водка, Absolut.

Бесните купони всъщност ми доскучаха бързо, защото ги обитават хора без съдържание, които държат да бъдат харесани от всички и на всяка цена, докато аз предпочитах да седя и да философствам, седнала на уютен фотьойл или да се смея до припадък около пламтяща камина.

Ето това усещане открих на онази вечеря на Absolut Elyx, за която ви бях споменала, че бях поканена. Красиво подредена маса, стая с много атмосфера, есенен нощен двор с много топлина и светлина, разкошни питиета, семпла, непретенциозна, но много вкусна храна, първокласно обслужване, интересна компания, вълнуващи разговори, коктейли до след полунощ в средата на работната седмица и разговори, споделени истории, разказани спомени. Луксът, драги мои, днес не е скрит във вещите и придобивките, луксът е във времето, изживяванията, емоциите и да си там, в точно този миг на точно това място, без да ти се налага да бързаш и да мислиш за това, което следва от тук нататък.

Да бъдеш на една маса с хора, които вероятно няма да срещнеш в забързаното си ежедневие, защото гравитирате в различни социални кръгове, браншове и клубове по интереси и да се отпуснете, с ясното съзнание, че вероятно няма да се видите отново, надали ще станете най-добри приятели след няколкочасов разговор, но това в крайна сметка не пречи да се забавлявате. Това се казва да се насладиш на момента. Когато се наслаждаваш на момента, докато ти носят коктейл след коктейл, направен със свежи подправки и първокласна водка, а около теб горят 100-тина свещи – се наслаждаваш на точно този момент значително по-добре, факт.

И за финал – предполагам лукс е да разкажеш лично на изпълнителния директор на Absolut Elyx – Йонас Талин, истории от поредицата: срам ме е, но не мога да не се похваля как си колекционираш красиви брандирани чаши Absolut през последните 10-тина години и забавните истории как си ги прибираш от барове, партита и т.н.

1 Comment
  • Milena Angelova
    ноември 6, 2015

    Атмосферата изглежда много уютна, мека, ефирна!

    Възхитена съм от дизайна на бутилката, страхотен е!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *