Dominic Cooper

Имам си нова екранна любов. Сори, Джони! Дами и господа – представям ви Доминик Купър.

Харесах го в един филм, на ръба на бруталното – Двойник на дявола, който разказва за част от живота на двама души, които нямат нищо общо, освен физическа прилика. Единият е синът на Саддам – Удаи Хюсеин, който има всичко, поради което и се страхува от всичко и като така си купува двойник – лейтенант Латиф Йахия. Филмът е по истински случай, а г-н Купър играе и двете роли и според мен се справя превъзходно. В сцените, в които и двата му образа са на екрана не преставах да се питам – как по дяволите го правят без да си личи монтажа? А – магията на киното…

Да се върна на образите и филма – единия му герой е много зъл, разглезен и меко казано отвратителен, другият е на 180 градуса – държи на семейството и моралните си устои, вярва в любовта и дълга и не на последно място е доволно секси. Хъм.

Ако не сте гледали филма – гледайте го, защото определено си заслужава. Единственият недостатък според мен е изборът на актрисата за главната роля – твърде много й личи, че е мома англичанка.

Другият филм, в който ми се появи г-н Купър е Моята седмица с Мерилин, където през цялото време се надявах героят му да се заиграе с Норма Джий, за да се съблече пак на екрана, уви не би. Образът му е второстепенен, но затова пък стайлингът на филма напомня малко на Mad Men, което се оказа че доста му пасва. Играе също толкова добре, колкото и изглежда.

А филмът – за мое голямо учудване се оказа много приятен. Очаквах една претенциозна история за един претенциозен образ с актриса, която изобщо не бях сигурна, че може да се справи с тази роля. А всъщност Мишел Уилиямс е прекрасна на екрана – нежна, чувствена и женствена – едновременно ти разказва един момент от живота на Мерилн, като този момент ти дава някаква представа за целия й живот – самота, несигурност, страхове, вечна борба със страховете, доволни дози успокоителни и алкохол, объркани истории с мъже… Успява да пресъздаде и някои типични жестове и мимики, като същевременно е себе си през цялото време. Сега наваксвам с филми с нейно участие, явно съм я подценявала.

Всъщност и двата филма заслужават да бъдат гледани. Много са различни и носят различни послания, но са хубави. А и с този Доминк Купър. Сега очаквам да го гледам и в следващите му проекти.

5 Comments
 • Val
  март 17, 2012

  Защо пък точно Хупър ?
  Майкъл Фасбендер играе отлично този сезон . Дори секс сцените му са твърде сексистки.

  • Ана
   март 17, 2012

   Него – Фасбендер – вече го познавам – от екрана само, уви – примерно в 300 – но там целия филм се въртеше около яки мъжаги. И въпреки, че още не съм гледала Shame и A Dangerous method чух/четох, че са много добри филми. А Доминик Купър го открих наскоро, което уви говори главно за това, че имам недостатъчно време, за да гледам филми.

 • Марин
  март 17, 2012

  Заинтересувах се от Devil’s Double и Dominic Cooper, понеже много се кефя на британско кино.
  Оказа се, че ролята на Sarrab се играе от Ludivine Sagnier, която е французойка. Другите актьори във филма май са предимно с източен произход. Филмът всъщност е белгийски-холандски. Със сигурност ще го гледам, мерси за инфото.

  • Ана
   март 17, 2012

   Въпреки френското звучене на името на актрисата, която играе главната роля – всичко в нея ми прилича твърде много на англичанка – за това директно влезна в графа – мома англичанка.
   А филмът е добър, като изключа може би само сцените в Малта, които някак странно стояха на фона на останалата част от филма. И любовната история – но това защото н емога да разбера нуждата в почти всеки филм да се слагат любовни сюжетни линии.

 • Val
  март 18, 2012

  Devil’s Double е белгийски филм . Което заедно с Главата на бика прави едно сериозно присъствие на белгийското кино в европейзажа .

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *