Crash-test: фон дьо тенът на Amway – Hydra-V

От четвъртък, 10 май 2018 0 Няма етикети Връзка 0

След известна пауза от темата за красотата, козметиката и всичко, което ни дава дозата дневен extra finish – днес ще ви разкажа за Artistry Hydra-V Sheer Weightless, фон дьо тенът на Amway – без никаква претенция за експертно, а само със скромното ми лично мнение.

Флакон/опаковка/шише/апликатор: флаконът е с капкомер, което го прави по-различен от всичко останало, което съм виждала на пазара. Малко ме затруднява преди нанасяне факта, че освен щателно разклащане на шишето, трябва да съм сигурна, че в капкомерът няма нищо, за да е „зареден“ със свежа доза от продукта. В същото време си „накапваш“ колкото ти трябва – нещо, което е трудно постижимо с шишетата с помпа – едно изпомпване е малко, две са много…

Цветове/нюанси: – общо 6 цвята, както следва: Bisque, Buff, Chiffon, Ochre, Sand, Tawny – имам и тествам/ползвам Ochre, който изненадващо добре ми пасва и тушира петната по лицето ми. Още по-учудващо е, как този цвят ми беше изпратен след кратка консултация по телефона какви нюанси ползвам обикновено и описание на цвета на кожата на лицето ми.

Текстура: нежна кремообразна текстура с добра покривност, идеална за заличаване на леки/средни несъвършенства, като пигментни петна, розацея и т.н. (и двете, в моя личен случай!) Издържа дълго време и изглежда добре, не ми тежеше и не ме дразнеше – което отчитам за бонус.

Покривност: доста добра покривност, даже повече от очакваното. За фон дьо тен, който е маркетиран като лек и с овлажняващ ефект, както подсказва и името Hydra-V Sheer Weightless има много добра покривност, което го прави идеален (поне за мен) за основа на грим – включително по-дълготраен за събитие, снимки или вечерен, когато се цели абсолютно изглаждане на тена и ползване на кожата на лицето като платно за рисуване.

Бонуси: има слънцезащитен фактор – SPF 15 PA++ (за мен е недостатъчно и трябваше пред фон дьо тена да нанасям слънцезащитен крем с 50 фактор, което правеше нещата леко сложни, но въпреки това фон дьо тена седеше добре, а не беше като 2 бои латекс върху шпакловка и замазка – което отчитам за бонус, предвид колко смешно стоят някои гримове поставени върху слънцезащитен дневен крем)

Моето мнение: понасям го добре, не ми причинява дискомфорт (което се случва твърде често с по-плътни фон дьо тени), добре матира, явно хидра-ефетът действа, защото не пресушава кожата в хода на деня и не се напуква или подчертава мимическите ми бръчки, също така не „лъсна“ – както ми се е случвало с по-плътни продукти, които изсушават кожата ми и тя компенсира с екстра производство на себум.  Значително по-плътен е от това, което съм свикнала да нося в ежедневието, но е ОК за вечерен и добре замаскира следите от умора.

Забележка: продуктът ми е предоставен за тест, т.е. подарен

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *