1, 2, 3 изненада!

От неделя, 13 февруари 2011 4 Няма етикети Връзка 0

Последните няколко дни лавино-образно мейлите ми се задръстиха със спам по повод 14 февруари. От банални оферти за вечеря на свещи, до грандиозни обещания за нечовешка страст, благодарение на най-новата фармацевтична уловка. Никога не съм била особено убедена в смисъла на празници като Св. Валентин, поради простата причина, че този празник не са част от моята култура и са ми натрапени до болка.

Ръчно изработен шоколад със свежи плодове от ателие Perfetta

И въпреки неприятното усещане на масовизация и комерсиализация, с които свързвам 14 февруари, нямаше как да подмина факта, че последните няколко дни мисля усилено за шоколад. И за още две неща, но за тях по-надолу. Навсякъде около мен виждам шоколад във всевъзможни форми. Шоколадът се асоциира традиционно като класически подарък и е може би единствената толкова често подарявана храна. Няма да правя подробно описание на шоколада като подарък, само ще спомена, че всеки който се чуди какво да подари (когато и да е, не само по празници за влюбени) шоколадът е идеална идея за подарък!

Ако трябва да избирам три най-удачни подаръка за Св. Валентин те са:
1. шоколад
2. прекрасно бельо
3. чувствен парфюм

Шоколадът може би е най-неутралния подарък от трите варианта, защото може да се подари на всеки, за разлика от дантели или парфюм. За бельото е ясно кога и на кого се подарява, нали? Същото е валидно и за парфюмите, които могат да бъдат подарявани само на партньори (да се разбира интимни) и в никакъв друг случай. И да, да подариш парфюм за рождения ден на шефката си е кофти идея, а ако тя приеме такъв подарък с радост и го използва с възторг, хъм…

Шоколадът се избира много по-лесно, отколкото бельо или парфюм — купува се най-големият или още по-добре — кутия с шоколади/бонбони асорти. И ако малко жени биха казали колко килограма тежат или кой размер са, за да се избере дреха или бельо за подарък, то с шоколада грешка няма — от килограм нагоре всички е идеално! Трудностите са валидни и за правилния избор на парфюм, освен ако не е зададено предварително поръчение.

Отивам да ровя в шкафа с тайните запаси. Но ще се върна по темата за дантелите и жартиерите, както и с тази за парфюмите.

4 Comments
 • Събина
  февруари 13, 2011

  имам една африканска рецепта за домашен шоколад с пипер, от книгата подарък от Ицо. трябва да я пробваме някой път със или без Св. Валентин 🙂

  • Иван
   февруари 17, 2011

   Хайде, дайте тази рецепта де. Много ми е любопитна комбинацията шоколад и пипер…

 • Ана
  февруари 13, 2011

  задължително! и ако се почустваме достатъчно щедри, може да почерпим и мъжете с школоад 😉

 • цветарчето
  февруари 13, 2011

  а цветята? къде ги забравихте? колко розички утре ще бъдат подарени

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *