1-ви стъпки в кулинарната фотография

Вече си показах професионалните снимки от уоркшопа по кулинарна фотография в Goodlife, който Olympus България ми подариха, като част от инициативата #МалкатаЧернаПрестилка ето сега и моите. Нямах нерви да ги обработвам, освен това феноменално фотошопско омазване падна, че по-добре да ги покажа така – au naturel.

Ето обаче какво научих и отнесох вкъщи като важен опит:

-ако не се стараеш да планираш предварително, спукана ти е работата! Планирай менюто, съставките, предвиди как ще изглеждат текстурите на продуктите, след като бъдат сготвени, планирай чашки, лъжички, чинийки – всичко!

-ако нямаш търпение – по-добре се откажи

-добрата техника е важна, но при добро желание може да се импровизира с подръчни материали

-основите на кулинарната фотография могат да се използват и при снимане на сетове за какво ли не: очила, гримове, flat lays на всякакви дрехи и т.н.

-тематичното снимане и изобщо фотографията е чудесно семейно хоби и може да запълни деня на членовете на цялото семейство, особено ако времето е лошо и се чудите какво да си правите децата.

_DSC0378

-фотографските курсове, както впрочем и кулинарните, са чудесен подарък за рожден ден, например, така че ако се чудите с какво да изненадате някого на когото много държите и този някой се вълнува от фотография и/или кулинария – ето ви решение

И последно: студиото на Goodlife се намира в махалата и съвсем сериозно обмислям начин да се пренеса там, завинаги! Примерно като държач на стативи или мияч на чинии и ли и двете, дано да ме вземат!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *