Шоколадови великденски листа

2

А сега – един особено неочакван пост тук но тъй като приключих с поддръжката на другия блог ще се наложи освен темите за мода, обувки и гащи да се справите и с тези за храна.

1

Днес започвам с шоколад – за да преглътнете по-лесно смяната на тематиката. Този пост е реализиран благодарение на търпението, помощта и безкрайният талант на Мони и Ети оф ателие за ръчни шоколади и бонбони Perfetta. Те ми помогнаха да реализирам плана си за този Великден: да бъде на тема листа и цветя.

3

Вече съм планирала да боядисам яйцата с помощта на подправки, билки и люспи от лук – но исках нещо повече – да украся масата с шоколадови листа и кошнички.

В снимките по-долу ще видите как става – Мони и Ети ми показаха как се правят отливки от листа от рози, зеле и китайско зеле. Важна бележка: внимавайте с листата на цветя, които използвате – някои могат да бъдат отровни!

4

И така, нека започнем – с разтопяването на шоколада, което се нарича всъщност темпериране. ТУК нагледно как става.

9

След това имате два варианта за действие: потапяте листото в купата с разтопения шоколад или го намазвате с лъжица или шпатула. Оставяте да изстине и отлепяте/откъсвате внимателно листото.

8

Със зелето е същото – стават изключително красиви кошнички!

5

7

А така се правят шоколадови яйца с готова силиконова форма, тази точно е от Lidl и беше много удобно да се работи с нея. Двете половинки после се залепват с разтопен шоколад – отново внимателно! Ако не ви се купуват специални форми за шоколад – силиконовите форми за лед от IKEA също стават, но не са на великденска тематика.

6

А това е листо от роза – толкова красиво се получи и съм почти сигурна, че шоколада успя да вземе и аромата на розата. Фантазия!

10

Предстои ми да се пробвам и аз, а ако не се справя – ще помоля Мони и Ети да ми помогнат, т.е. те да ми създадат най-хубавите шоколадови листа на света!

11

12

13

3 Comments
  • Вал Вълков
    април 24, 2013

    Боядисването с люспи от лук e гадно. Мирише ужасно :))

    • Ана
      април 24, 2013

      Не е гадно, или поне – на мен не ми е гадно 🙂

  • Dani Dineva
    април 24, 2013

    Чудно изглеждат! Прекрасно сте се справили заедно, личи си забавлението 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *