Характер и стойка

Покрай поредицата за мъжката елегантност няколко си кореспондирах с трима мъже, които не познавам и никога не съм виждала. На единия помагах виртуално да си избере костюм, за да придружи приятелката си на сватба. С втория обсъждахме дрес код за интервю за работа, бизнес среща и оптимизация на гардероба му. А с третия – обсъждах принципно мъжката мода, какво харесват жените, какво харесват мъжете и до колко мъжете се съобразяват с това, което жените искат те да носят. На въпроса какво харесват жените не можах да дам смислен еднозначен отговор, в крайна сметка знам само какво аз харесвам, освен това никога не съм твърдяла, че мога да разбирам жените.

jeff-bridges-gq-magazine-october-2013-fall-style-06

Днес попаднах на тези снимки на Джеф Бриджис в GQ и гледайки ги ми идва една единствена дум на ум: attitude. Може и да имам беден речник, но не се сещам за 1 дума на български, която да обединява поза, стойка, отношение, характер. Сещам се всъщност и за още една – харизма.

Накратко: каквито и плочки на корема да имаш, ако си кретен – си оставаш кретен. Ако имаш ниска лична хигиена, колкото и да си мил и умен – си оставаш мърльо. Ако си глупав, колкото и добре да си облечен – си оставаш глупак. Ако имаш харизма – и чувал да наденеш, пак ще си харизматичен. Ако имаш силно присъствие ще бъдеш интересен и на 25 и на 55. Всевалидни човешки правила, впрочем – и за жените се отнасят.

И се сещам още нещо – от стара кореспонденция с една приятелка бразилка, по повод тогавашното й гадже – значително по-голям от нея: some men are just more irresistible, even more fuckable than others – despite their age, status and the rest. You have to have them. Or you have to be theirs. Some men are like magnets, like a light bulb in the dark.

снимки: GQ

1 Comment
  • Ангелина Присадашка
    септември 23, 2013

    Благодаря. Готина статия. Пълна с много истина. Аааа МЪЖЪТ е магнетичен. След тези снимки, определено, понеделникът започна добре.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *