Равенство

От четвъртък, 30 януари 2014 4 Няма етикети Връзка 0

Кратко, точно и ясно: не желая приятелите ми да емигрират, за да могат да водят спокойно живота си в гей двойка – нещо, което тук се случва твърде трудно. Защото другаде има места, в които е лесно да бъдеш с различна сексуална ориентация и това не се приема/третира като „проблем“. Също така не желая да отглеждам детето си на място изпълнено с омраза, дискриминация и лицемерие.

Не намирам за нормално, на фона на всички сериозни проблеми, пред които е изправена държавата и всички драми в родината ни през 2014 година да се внася искане за промени в Наказателния кодекс, с които се предлага глоба от 5 до 10 хил. лв. и 1 до 5 години затвор за „манифестиране на хомосексуална ориентация“. Не е нормално. Ретроградно е най-малкото.

4 Comments
 • petpanda
  януари 30, 2014

  Снощи точно за това си говорихме с един приятел. На къде вървим, на къде отиваме и какви хора сме си избрали да внасят проекто-закони? Пълен потрес е това!

 • Ilia Markov
  януари 30, 2014

  Браво.

 • георги
  януари 30, 2014

  този пост сякаш приема че искането за промени по НК е свързано с някаква същинска работа по законодателството в държавата. то е очевадно, че не е.

  според мен спешно има нужда всички да пораснем. най-вече защото театърът е не просто долнопробен сюжет, а и изпълнението не си струва да му се отделя време.

 • Public Enemey
  януари 31, 2014

  Хм, малоумно е, да. Според мен хората, които са внесли тези „промени“, ще станат жертва на собственото си „законотворчество“. Все пак, имунитетът им няма да е вечен….

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *