На Нея с Обич! Емил Димитров

От сряда, 1 август 2018 0 Няма етикети Връзка 0

В края на миналата година попаднах на емоционален пост на моя близка във ФБ. От написаното разбрах, че предната вечер е гледала спектакъл за Емил Димитров и споделяше повече емоция, отколкото впечатления, но пък в крайна сметка често емоцията е по-важна, освен ако не си култур-трегер-критик и работата ти е да пишеш оценъчно.

Думите й бяха толкова емоционални, че нямаше как да не поровя повече и да разбера точно какво е гледала. Намерих, прочетох. Запитах се „е аз под камък ли живея, че не разбрах, за да си купя билети?“. Намерих клипове, погледах и наистина ме хвана яд.

На Нея с Обич! Емил Димитров ще бъде на сцената на зала 1 на НДК на 5 октомври и този път ще имам билети!

Аз съм израснала с музиката на Емил Димитров, плочата на грамофона и О, малка Ели, която сестра ми, Ели, пускаше до припадък. Някой беше казал на сестра ми, че песента е написана СПЕЦИАЛНО за нея, а тя, в ролята си на кака, не пропускаше да ми припомни, че за мен никой не е написал песен. Баба ми Офелия освен, че се кълнеше, че е въпрос на време да има песен и за мен, ме оставяше да си пея с цяло гърло песните на Емил Димитров, независимо, че певческите ми способности са равностойни на звука от Йерихонската тръба, но според нея беше отново въпрос на време аз да стана следващата естрадна звезда на родината. Обич на баба, какво да правиш.

Та това, което искам да кажа е, че музиката на Емил Димитров е неразривно свързана с онази прекрасна част от детството ми, в която всичко изглеждаше възможно и постижимо. На грамофона редувахме неговите плочи с детските приказки и така някак естествено неговият глас се нареди сред този на  героите от Вълшебникът от Оз, Незнайко в Слънчевия град, Белоснежка и Червенорозка…

За повече информация можете да се присъедините към ФБ събитието На Нея с Обич! Емил Димитров и да харесате официална ФБ страница на спектакъла На Нея с Обич! Емил Димитров

Предполага, че с някои от вас ще се видим на 5 октомври!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *