Лицето

От събота, 6 октомври 2012 0 Няма етикети Връзка 0

Пишейки за големите жени и големите размери някъде из коментарите и писмата получих запитвания за това какво аз разбирам под поддържана жена и какви са моите дневни ритуали.

 

Започвам от лицето, защото това е първото, което околните виждат от нас и нашето „добър ден“ към света. Кратко, в 10 точки:

1 Поддържана жена не означава гримирана жена и обратното. Преди да се стигне до грима има много други задължителни неща, които трябва да се направят, а носенето на грим е въпрос на личен избор и предпочитание.

2 Чистота – сапуна и водата не са препоръчителни за нежната кожа на лицето, но ако липсват други почистващи средства и това е решение. Аз обичам да сменям и в момента използвам мляко и лосион за чувствителна кожа на L’Oréal, вечер за сваляне на грима, лосион на Avon когато не нося грим и ексфолиант на L’Occitane.

3 Грижа – повечето кожни проблеми могат да бъдат решени с едно посещение при добър дерматолог и подходящи продукти. Аз имам лесновъзбудима кожа и използвам специалния крем на Bioderma.

4 Подходящи продукти за лице – това не означава задължително най-скъпите или най-активно рекламираните, а тези които са направени от добри съставки и се отразяват добре на кожата ти. В момента използвам Vichy Idealia.

5 Хидратация – не само с кремове, пиенето на много вода помага за добрия тонус на кожата. Лично аз пия средно около два литра вода на ден.

6 Окосмяване – италианците имат следната поговорка: donna baffuta sempre piaciuta = мустакатата жена винаги се харесва. Аз предпочитам пинсетата, но това пак е въпрос на личен избор.

7 Слънцезащите – задължителна винаги, особено през лятото! Тук съм писала по-подробно.

8 Избор на гримове – валидно както при бялата козметика – избирайте тези, които ви отиват и понасяте добре на лицето си. Лично аз ползвам различни марки и избирам цветова палитра, която отива на лицето ми, може би трябва да отделя друг пост специално за гримовете.

9 Начин на гримиране – всеки си има собствена рутина, но ако искаш да носиш зашеметяваш грим на очите, то трябва да подготвиш цялото лице преди това – нещо като грундиране на платното преди да нарисуваш картината.

10 Усмивка – независимо дали носиш последният актуален цвят червено на устните си и независимо дали червилото ти е от най-скъпите марки или обикновен цветен балсам за устни – една усмивка разкрасява значително и прави всяко лице по-ведро, свежо и хубаво.

p.s. подготвям една страхотна изненада по отношение на грижата за лицето!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *