#Дансwithme – събота, 22 юни, 2013

От неделя, 23 юни 2013 1 , , , , Връзка 0

1

Вчера казах на шега, че вместо да снимам дрехи и да се отдам на модно блогърстване ще ходя да протестирам. И няколко човека в Twitter ми дадоха идеята да снимам модата/дрехите на протеста. И така – вчера снимах, даже с дългия обектив, за да мога да хващам отдалече. Само че нищо не ми се получи откъм снимане на мода, макар че се пробвах.

Първо – веднъж стигнеш ли на площада те обхваща едно такова революционно настроение, че забравяш за модата, второ – започваш да четеш лозунгите и да ги коментираш, трето – срещаш половината си приятели, познати, колеги, хора с които работиш, роднини, четвърто – всички са толкова положително настроени и усмихнати, че забравяш да ги гледаш как са облечени. Списъкът е безкраен – модата не те интересува. Александър се опита да ме насочи към група девойки и младежи приготвили се очевидно за весела съботна вечер – прически, грим, парфюм… но честно – преди да отидат да се забавляват са дошли да протестират, нали? Така че какво всъщност ти пука кой какво носи. Какво ти пука и ти какво носи и с какво си облечен – гледаш само обувките/сандалите/джапанките да са ти удобни и се надяваш за тези 7,5 километра да не ти направят мазоли и да не ти се скъсат. Гледаш да имаш и вода и евентуално шапка на главата.

2

3

4

5

6

7

8

9

Започнах снимките с деца + една бременна – защото това е нашето бъдеще, независимо кой какво казва и кой дебил политик ми обяснява,ч е не бива да си водим децата на протеста. Ще си ги водим и още как! И ще им обясняваме защо протестираме – защото плащаме заплатите на народните представители, правителството и цялата държавна администрация и не сме доволно от начина по който функционира държавата, не намираме за приемливи действията и решенията им и искаме промяна.

10

12

А децата от своя страна се забавляваха искрено – кога друг път ще им се падне да карат колело по Царя или тротинетка по Цариградски, а?

13

14

15

16

Лозунки, слогани, плакати и интервюта. Александър отговоря на въпроса: кой лозунг ви допадна най-много?

17

18

19

20

21

22

23

Музика имаше, имаше и сирена и други шумовдигащи средства, както и знамена и обикновени свирки. Мисля, че и цяло лято можем да прекараме по този начин. Тъкмо ще има повече материал за плакати и идеи за маскарад – то в тази държава ежедневието ни си е маскарад понякога.

11

26

27

28

29

30

31

32

33

Наскоро някой беше питал в Twitter дали можеш да си намериш приятелка на протеста. Много се смях на този въпрос, макар че като се замисля след барикадите 97-ма доста двойки се появиха. Отдавна не съм виждала толкова много различни хора, които при други обстоятелства не биха се събрали никога на едно място. И въпреки различията си – всички се държат добре, мило и вежливо един към друг. Даже боклуци не се хвърлят безразборно по улиците – а се струпват около кофите за боклук, когато същите се препълнят.

34

Искам да завърша с тази снимка – защото сме на улиците не само заради децата си и себе си, а и заради нашите родители – с чийто данъци и труд преди нашите, тази държава съществува и се е издържала.

1 Comment
  • Иван Ралчев (@ralchev)
    юни 24, 2013

    Протестите бързо еволюираха в парад на културата и различията. Смътно ми напомня на „The Burning Man“ в САЩ. Сега остава да се погрижим да не ни се налага да се разхождаме по центъра по този повод повече.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *