Глобален посланик – мотивационно писмо

От събота, 17 октомври 2015 2 Няма етикети Връзка 0

Свързвах понятието „глобален посланик“ с известните личности, които стават посланици на добра воля на ООН или друга световна организация пропагандираща добрите каузи.

Докато последният месец не се запознах с двама глобални посланика на едни от най-добрите марки алкохол и вече знам определено коя е професията ми мечта, може би след варианта Антъни Бурдейн в рокля, нали – такава длъжност ако някой иска да ми предложи – насреща съм!

И понеже задълженията на глобалния посланик включват пътуване, срещи с нови хора, представяне на бранда и марката, познаване в дълбочина и детайли процеса и създаването на продукта – мисля, че съм идеална! В миналото ми се е налагало да познавам в детайли и да представям с ентусиазъм услуги и продукти, които са доволно по-скучни, отколкото висок клас алкохол, и въпреки това съм успявала успешно да се справя със задачата, което ме навежда на мисълта, че ако трябва да представям продукт, който е забавен, вълнуващ и качествен – тогава ще имам мигновен и феноменален успех.

И така, заповядайте моето мотивационно писмо за световен представител/посланик/друга гръмка и пленяваща длъжност по избор:

На 38 имам достатъчно опит, така че да мога да общувам спокойно, със самочувствие и доза хумор, както със значително по-големи/възрастни от мен, така и с доста по-малки/малки. Общувам с хората с лекота, като успявам лесно да се впиша в различни ситуации, разговори и културни среди.

Благодарение на доброто ми възпитание и откровеното ми любопитство имам добра представа и практически умения за прилагане на бизнес протокол и етикет, като така мога да се представям брилянтно и да правя добро впечатление на различен вид събития – от коктейли, през вечери до black tie или дори white tie официални поводи. Справям се добре и с държавен протокол, което определям като конкурентно предимство при нужда от срещи с официални представители на държавната и местна администрация, както у нас така и в чужбина.

Благодарение на доброто си образование (магистър политолог – не се смейте, много!), както и на любопитството ми към света и страстта ми към четене и гледане на документални филми притежавам добри основни познания за света, включващи история, култура, география и гео-политически отношения.

Обичам да слушам както класическа, така и нова и съвременна музика от различни жанрове, чета всеки ден (може и да са 5 страници – но е ежедневно!), интересувам се от културния и социалния живот, както в страната, така и в Европа и водещите световни икономики, което ме прави добър събеседник.

Изключително добър и търпелив слушател съм, като при нужда умея да позиционирам умело ключови послания в разговора. Владея свободно английски и италиански език и при конкретни обстоятелства от типа: нямаш друг избор мога да проведа семпъл разговор на немски и испански.

Имам навика преди посещението на нова държава или град да се подготвям старателно с основна информация за конкретното място, история, бит и култура, местната кухня и напитки, което винаги оставя добро впечатление. Преди срещи обичам да се подготвям с информация относно събеседниците ми, което ме улеснява във воденето на разговор, като прави комуникацията по-лесна, защото винаги имам готови теми за разговор, които да са близки до интересите на околните.

Имам приятна и ненатрапчива външност, което отчитам като природен бонус. Умея да се обличам елегантно, като се съобразявам с особеностите на всяко събитие, което посещавам, така че да се вписвам в тона на мероприятието и едновременно да поддържам личен стил и характер.

Предвид факта, че поддържам личен блог от 4-5 години насам и имам навика да пиша редовно, както и периодично пиша текстове като автор на свободна практика за различни онлайн и печатни издания, мога като бонус към работата си на глобален посланик да водя блог, описващ пътешествия, впечатления, срещи, показващ интересни и вдъхновяващи личности от цял свят, като така да спомогна допълнително за утвърждаването на марката с положителен имидж.

Предвид годините прекарани в корпоративния свят умея да комуникирам с хора от различни нива в една компания, да спазвам вътрешни норми и разпоредби и да прилагам цялостната бизнес стратегия и визия на компанията в ежедневната си работа. Когато работя в/за компании, които се отличават с висок стандарт на качество, лоялност към служителите и клиентите и етично корпоративно поведение лесно ставам верен служител, с готовност участвам в инициативи целящи да подобрят комуникацията и повдигнат мотивацията в компанията, както и в такива в полза на обществото.

Вярвам, че всяка компания, както впрочем и всеки индивид, трябва да оставя нещо добро след себе си и като така приемам като лични каузи проекти насочени към подобряването на средата, опазване на околната среда, по-добро образование, възможност за равни възможности и насърчаване на жените в тяхното развитие, равни права и равно заплащане.

Тъй като в крайна сметка целта на глобалния бранд посланик е да повиши степента на осведоменост на потребителите – както за конкретен продукт, така и за компанията производител, да повиши културата на употреба и да предложи нов и интересен подход – все неща, които изискват лична мотивация, предварителна подготовка и добро представяне – вярвам, че притежавам всички необходими лични и професионални качества за целта.

Мога да продължа и още, но това като начало ми се вижда достатъчно. Единствената малка, незначителна, но все пак пречка би могъл да се окаже фактът, че никога не съм работила като барман или миксолог, но за сметка на това съм високо мотивирана, изключително амбициозна и се уча бързо!

Интересуват ме както постоянни предложения, така и работа по проект, т.е. part time.

Моля, внимавайте сега да не се избиете с предложенията!

p.s. снимката е от вечерята с Йонас Талин, изпълнителен директор и бранд посланик на Absolut Elyx и вицепрезидент на Absolut, за която ще разкажа подробно и с повече снимки следващата седмица.

2 Comments
 • Mymakeup2013 (@Mymakeup2013)
  октомври 17, 2015

  Ако предложенията са в повече препрати и към мен 🙂
  Уникално си го написала…евала!

  • Ана
   октомври 17, 2015

   ако завалят – може след изпитателния 6-месечен срок, да предложа да си сформирам екип направо! Теб те взимам за отговорник еко-био-органик звено 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *