Бисерче вълшебно

От петък, 5 февруари 2016 0 Няма етикети Връзка 0

Ако успееш да научиш детето си да чете, да яде възможно най-много храни, да спортува, да бъде любопитно, да обича пътешествията и да се стреми да бъде стегнат, дисциплиниран и добър човек – си постигнал много и като човек, и като родител.

Или поне тези са движещите ми вдъхновения в ежедневните грижи и възпитание на Ади Б. А за четенето – винаги ще бъде приоритет във възпитанието на хлапето, а за мен – краткото бягство от всичко останало в ежедневието ми.

И така днес искам да ви агитирам да се запознаете с един (да се чете като единствения в България) конкурс за детски книжки – Бисерче вълшебно и ако имате деца – да ги насърчите да гласуват за любимата си книжка, както и да прегледат представените заглавия и да хванат да прочетат някоя нова.

Ето ви и малко полезно инфо, в картинки:

 

2 3

Сега ето ви и практични насоки:

Категориите за гласуване са 4 – 3 възрастови и една допълнителна за интерактивните книги. Всяко дете може да гласува в своята възрастова категория и/или по-висока категория, но не и в категорията за по-малките.

Допълнителната “Иноватори” е отворена за всички. Съответно, когато се отворят линиите за гласуване на 9-и, ще има специална форма с лични данни, която се попълва за гласуване – ако детето е достатъчно голямо и работи свободно с компютър, може да я попълни и само, иначе ще му трябва помощ от възрастен. В нея се подават и контактите са на родител/настойник – имейл и телефон, за да може организаторите да се свържат с тях, ако детето е победил в някоя от томболите в края на гласуването. На имейла се получава потвърждение за гласуването и съответната грамота за участие в наградата.

Наградите за гласувалите деца са: много пакети с книги, електронни четци, таблети и др. – т.е. ако ви е важно да има аванта, ето я!

Важно: групи деца или цели класове могат да се присъединят в съпътстващата инициатива за “Активни бисерчете”, където класове или училища могат да измислят начини как да популяризират книгите и наградата сред своите ученици. Повече информация има тук Има възможност и за групово гласуване – т.е. учителка или библиотекарка да събере вота на отделните деца и да ги подаде с една форма, което е улесняващо за тях, но пък гласът на всяко дете си се отчита отделно.

И сега – разгледайте книгите, купете си някоя и друга нова, дайте я на децата си да я прочетат, прочетете я и вие и гласувайте за тази, която ви е грабнала най-силно!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *