Цвят на годината 2016 – Нептун

От събота, 30 януари 2016 1 Няма етикети Връзка 0

Обикновено не обръщам внимание на прес-съобщения, особено когато са свързани със събития, на които не съм била.

Но тази тема – за цветовете в дома, кой цвят къде пасва, какво значение има и как да се използва ми е особено интересна & болезнена, след като септември започнахме постепенното преобразяване на апартамента и то подходихме почти научно: с избор на цветова гама, а след това напасваме всичко поетапно.

До сега поетапното означава ½ боядисан хол, 2 нови лампи и малко разместване, но разликите са големи и пространството изглежда съвсем различно.

Та, сега по същество – Асоциацията на интериорните дизайнери в България са били свикани и ангажирани да изберат цвят на годината – и тези мили хора, казали, че този цвят е Нептун (инициативата е на Оргахим, които правят бои, латекс и т.н.)

Cviat na godinata-6

Цветът малко ми се губи в шаренията на тази инфографика (или поне аз бих го съчетала с други цветове, но не съм нито дизнайнер, нито художник, така че who cares 😉 ), но при всички положения ми е по-симпатичен от Pantone Color of the Year 2016 – Rose Quartz and Serenity, който ми прилича на повръщано от еднорог:

PANTONE-Color-of-the-Year-2016-v1-3840x2160

Ето ви и останалите инфорграфики, които получих с прес-инфото, като цяло представят сбито и синтезирано полезно и вдъхновяващо инфо:

Cviat na godinata-1 Cviat na godinata-2 Cviat na godinata-3 Cviat na godinata-5

На мен ми липсва някакво по-елегантно колажче, а ла тези на Pantone, съветвам горещо догодина (ако се прави бис на тази инициатива) да има. Освен това с моята дискелсия тотално не мога да разчета някои от текстовете написани с ярките цветове, което леко (в моя поне случай), обезсмисля обяснителните бележки, а „оптимизъм“ прочетох като оргазъм и мигах дълго време на парцали. Но това съм аз, все пак, леко недовиждам определени неща и любезно моля някой да ми чете на глас.

Този точно цвят Нептун – или сходен, лично аз бих сложила в кухнята, която у нас е практически в хола. И така ще градирам сиво-бяло-кафяво от хола и това морско синьо-зелено, което имам някакъв спомен, че се подвизава и в някои от плочките на Шарка, които съм си избрала. А може и да го няма там, но аз имам и лек далтонизъм. Изобщо забавно ми е!

1 Comment
  • Ангелина Присадашка
    февруари 3, 2016

    Готин цвят. Беше в списъка ми когато правихме тоталния ремонт. Дава възможност за много цветови комбинации.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *